'Garson' çözüldü! FETÖ'nün 6 bin kişilik kripto izdivaç kataloğu ifşa oldu

'Garson' çözüldü! FETÖ'nün 6 bin kişilik kripto izdivaç kataloğu ifşa oldu

Gizli tanık 'Garson'dan elde edilen dev materyalde, FETÖ üyesi rütbeli polislerle evlendirilmeleri planlanan 6 bin kadının bulunduğu fotoğraflı 'izdivaç albümü' çıktı.

FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasının başındaki ismin sekreteryasında görev aldığı belirtilen "Garson" kod adlı gizli tanığın 2017 yılında teslim ettiği SD kartların tamamının Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan çözülerek deşifre edilmesiyle ilgili haber gündeme bomba gibi düşmüştü.

2000 ile 2016 yılları arasında Emniyet Teşkilatı'ndan görev yapan 320 bin polisin fişlenerek hepsinin hakkında örgüt üyesi olup olmadığı ve özel notların tutulduğu arşivden polislerle evlendirilmek istenen örgüt üyesi 6 bin kadının da fotoğrafı çıktı.

2017 yılında Fetullahçı Terör örgütünün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasında üst düzey örgüt yöneticilerinin sekreteryasında görev aldığını belirten bir kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek "Garson" adıyla Tanık Koruma Kanunu prosedürü uygulanarak "gizli tanık" yapılmış, örgüt üyesi o dönem savcılığa bir cep telefonu ile şifresini bilmediği mahrem yapılanma tarafından kullanılan iki ayrı SD kartı teslim etmişti.

O dönem yapılan çalışmalarda SD kartların yüzde 30'luk bölümü açıldıktan sonra deşifre edilen 4 bin 700 FETÖ üyesine Türkiye genelinde operasyonlar yapılırken, SD kartın kalan kısmının çözülmesi için Milli İstihbarat Teşkilatı çalışma başlatmıştı.

 

KRİPTO ŞİFRE UZMANLARI 6 YILDA ÇÖZEBİLDİ

 

"Garson" kod adlı gizli tanığın verdiği özel programlarla şifrelenen SD kartların yüzde 70'lik kısmı Milli İstihbarat Teşkilatı'ndaki kripto şifre uzmanlarının tam 6 yıl süren çalışmaları sonrasında çözüldü.

SABAH'ın gündeme taşıdığı Garson'un teslim ettiği SD karttan örgütün 55 bin farklı dosya halindeki tuttuğu 2000 ile 2016 yılları arasındaki 16 yıllık dev arşivinden Emniyet Teşkilatı'nda 16 yıl görev yapmış tüm polis memurlarının örgüt üyesi olup olmadığı, olanların mahrem abileri, katalog evlilik yapıp yapmadıkları gibi bilgiler çıktı.

 

ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'E "TEKMİL" NOTLARI

 

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından şifresi kırıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na gönderilen veriler içerisinde 16 yıl içerisinde Emniyet Teşkilatında görev almış ve hiç deşifre olmamış polisler ile polislere mahrem imamlık yaptığı belirlenen isimler deşifre edilmiş oldu.

Örgüt üyesi olan polis ve mahrem abilerin net sayısının şu an tam belirlenemediği KOM Başkanlığı bünyesindeki Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü içerisinde kurulan özel birimin, şifreli özel çalışma ofisinde 55 bin farklı dosyayı satır satır incelemeye devam ettiği öğrenildi.

Yapılan incelemelerde SD kartlarda şok bilgiler de gün yüzüne çıktı. Örgütün yaptığı tüm kumpas operasyonları sonrasında hazırladığı notları Fetullah Gülen'e gönderdiği, bu notlarda "Tekmil" adının verildiği öğrenildi. Bu notlar arasında yapılan operasyonların detaylarıyla anlatıldığı, operasyona katılan birimlerle ilgili bilgiler bulunduğu belirlendi.

 

6 BİN KADININ FOTOĞRAFI ÇIKTI

 

SD Kart içerisinden örgütün Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan rütbeli personel ile polis memurlarıyla evlendirilmeleri planlanan 6 bin kadının da fotoğrafı çıktı.

Kadının fiziksel özelliklerinin de detaylı olarak notlandırıldığı program açıldığında kadının resmi ile bilgilerinin ekrana geldiği görüldü.

Örgütün en çok önem verdiği konuların başında gelen izdivaç kapsamında özel program hazırlandığı, bu programda örgüt üyesi kadının fotoğrafı, adı, soyadı, memleketi, kaç kardeş olduğu, baba mesleği, mezuniyeti, başını açıp açmama durumu, örgüt bağlılığı, örgütsel kitap okuma ve materyal izleme durumu ve fiziksel özellikleri gibi detaylı bilgilerin bu programa yüklendiği belirlendi.

 

MAHREM İMAM SEÇİMİNDE 50 KRİTER

 

Emniyet birimlerine sızdırılan FETÖ militanlarını yöneten sivil sorumluların nasıl seçildiğini ve görevlendirme süreçlerini SD kart içerisinde tüm detayları ile yer aldı.

Ele geçirilen 6 bin kadın fotoğraf ve bilgilerinin örgütün kadın yapılanması tarafından Emniyet Mahrem bölümüne gönderdiği, burada katalog haline getirilerek evlendirilmek istenilen polislere izdivaç sorumluları tarafından gösterildiği de en net şekilde delillendirilmiş oldu.

Elde edilen bilgilere göre, FETÖ'nün polislere mahrem imam olarak atadığı isimleri de belirlemek için 50 kriter belirlediği, tutulan bu çeteleye göre mahrem abiye not verildiği ortaya çıktı.

Mahrem yapının genel müdürü ve yardımcısı tarafından mülakatla seçilen bu isimlere, "Memleketi, mezuniyeti, örgüt içerisinde aldığı görevler, örgüt ile ne zaman tanıştığı, kaç kitap okuduğu, eşinin örgüte bakışı, evli ise nasıl evlendiği, saat 18'den sonra çalış çalışamayacağı, bilgisayar kullanmayı bilip bilmediği, resmi kişiler ile ilgilenip ilgilenmeyeceği, boşanmış olup olmadığı" gibi 50 kritere tabi tutulduğu belirlendi.

Bu yapılan çetelenin amacının ise mahrem yapıyı yönetecek kişilerin sadakatinin ölçüldüğü, gizliliği üst seviye dikkat edildiği buna göre de kendisine notlar verildiği belirtildi.

Ele geçirilen 55 bin dosyanın rapor haline getirildiği, buradan elde edilen daha önce deşifre olmayan mahrem yapıdaki isimlere yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından peş peşe operasyonlar düzenleneceği öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.