Gazeteci Hüsnü Mahalli: 'Moral bozulmasın diye Kılıçdaroğlu iyi gidiyor, kazanıyor' diyorduk

Gazeteci Hüsnü Mahalli: 'Moral bozulmasın diye Kılıçdaroğlu iyi gidiyor, kazanıyor' diyorduk

Gazeteci Hüsnü Mahalli, 'Milletin morali bozulmasın diye 'Kılıçdaroğlu iyi gidiyor, yüzde 60, yüzde 80 ile kazanıyor' diyorduk.' sözleriyle şoke etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 8 partiyi etrafına topladı. Birbirine benzemeyen 8 koalisyon ortağı, adaylıktan milletvekilliğine kadar hemen her konuda tartıştı. Tek bir konuda bile uzlaşma sağlayamadı. Ancak yine de Türkiye'yi yönetme hayaline kapıldı.

 

8'Lİ KOALİSYONDA KAOS BİTMİYOR


Seçim dönemi boyunca, kendilerini destekleyen yazar ve anket şirketleri ile algı operasyonu yaptı. "Kazanacağız" diyerek seçmeni bile kandırmaya çalıştı. Ancak yine hüsrana uğradı. 8'i birden, Türk halkının tercihiyle ağır bir yenilgi aldı. Bunun üzerine 8'li koalisyonda kaos yaşandı. Yenilgi nedeni ile hepsi birbirini hedef aldı.

"Az çalıştınız ondan kaybettik" diyen de "Kemal Kılıçdaroğlu zaten kazanamazdı" diyen de vardı. Hepsi farklı bahanelere sığınırken hiçbirisi suçu kendinde aramadı.

 

ALGI OPERASYONU İFŞA ETTİ


Seçimlerin ardından kendilerine destek veren gazeteciler bile 8'li koalisyonu hedef aldı. Kararlarına, seçim dönemi yaptıkları stratejilerine eleştiriler yağdırdı. Son olarak Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli, 8'li koalisyonun gerçek yüzünü açıkladı.

Katıldığı bir canlı yayında, koalisyonun seçim döneminde nasıl algı operasyonu yaptığını tek tek anlattı. "45 yıllık gazeteciyim, meslek hayatımda tek bir yalan söylememişimdir. Milletin morali bozulmasın diye biz iyi gidiyoruz, yüzde 60 ile yüzde 80 ile kazanıyoruz diyorduk" açıklaması yaptı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.