Gaziantep, Aydın ve İzmir’de şaşkınlık yaratan fuhuş yöntemi

Gaziantep, Aydın ve İzmir’de şaşkınlık yaratan fuhuş yöntemi

Jandarma’nın 3 ilde eş zamanlı yaptığı fuhuş operasyonunda ortaya çıkan yöntem şaşkınlık yarattı. Gaziantep, İzmir ve Aydın’da düzenlenen operasyonda 7 kişi tutuklandı

Aydın merkezli operasyon, Gaziantep ve İzmir dahil olmak üzere 3 ilde eş zamanlı yapıldı.

Jandarma operasyonu Aydın’dan başlattı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yabancı uyruklu bir kadının Türkiye'ye bakıcılık yapma vaadiyle çağrıldığını, daha sonra fuhşa zorlandığı yönündeki ihbarı üzerine çalışma başlatmış, ekipler yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın ardından İzmir, Gaziantep ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda D.D. (35), A.B. (47), E.A. (27), Ç.E. (34), H.B. (37), H.S. (46), H.B. (38) ve yabancı uyruklu N.T'yi (38) gözaltına almıştı.

 

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.D, A.B, E.A, Ç.E, H.B, H.S. ve yabancı uyruklu N.T. "İnsan ticareti, cebir ve tehdit kullanarak fuhuş yaptırmak" suçlarından tutuklandı, H.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

BAKICILIK YAPACAKSINIZ DİYE GETİRİYORLAR

Şüphelilerin, uluslararası suç şebekesi üyesi olduğu belirlendi. Şüpheliler yurt dışındaki suç ortakları aracılığıyla kadınları bakıcı olarak çalışmalarını sağlama vaadiyle uçak ve yol masraflarını karşılayarak Türkiye'ye getirdikleri ve fuhşa sürükledikleri iddia edilmişti.

Şüpheliler her 3 ilde de örgütlenerek yurt dışından getirdikleri kadınları “yaşlı ve çocuk bakıcıları “ işi yapacakları vaadi ile kandırarak fuhuşa sürüklemişler. 

 

 

Gaziantep, Aydın ve İzmir’de bu yöntemle çalışan fuhuş şüphelilerinin yurt dışından bir çok kadını bu şekilde getirdiği belirlendi. Güvenlik güçlerinin her üç ilde yaptıkları teknik takip ve soruşturma sonrasında eş zamanlı operasyon başladı.

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum