Gaziantep Üniversitesi rektörü kendisini dekan olarak atadı

Gaziantep Üniversitesi rektörü kendisini dekan olarak atadı

Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın kendisini vekaleten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak atadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Arif Özaydın’ın kendisini vekaleten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak atadığı ortaya çıktı.

Kamu yönetimi bölümü mezunu olan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ilginç bir isim…

Zira Prof. Dr. Arif Özaydın’ın soyadı 2015 yılına dek Özsağır idi.

2015 seçimlerinde Arif Özsağır ismi ile AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olan ancak listeye alınmayan Arif Özaydın,2015 sonrasında “Özaydın” soyadını aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanıyor.

 

KADRO SIKINTISINI BAHANE OLARAK GÖSTERDİ

 

Prof.Dr. Arif Özaydın Güzel Sanatlar Bölümü dekanlığına “Vekaleten” kendisini atamasının nedeni olarak ise “Kadro sıkıntısını” gösteriyor.

Bu bölüme dekan olarak atanacak bir profesör olmadığı için buraya kendisini vekaleten atadığını belirten Rektör Özaydın “Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem” şeklinde konuştu.

Ancak Gaziantep Üniversitesi resmi sitesine bakıldığı zaman üniversitenin Güzel Sanatlar Bölümü’nde bir profesörün olduğu görülüyor.

Yani Rektör Özaydın’ın profesör olmadığı için kendisini vekaleten dekan atadığı şeklindeki savunması burada geçerliliğini yitiriyor.

Öte taraftan Prof. Özaydın, “işi ehline verme” taraftarı olduğunu belirterek “Ben öğrenciyken iktisadi idari bilimler fakültesi dekanlığını bir mühendis yaptı. Acı ve vahim bir şeydi. Ben de mecbur kaldığım için yapıyorum dekanlığı, yoksa hayatta yapmam. Bana teklif edilse de yapmam. Sizin bildiğiniz bir profesör varsa atayalım” diye konuştu ve Mart ayında profesör alımı için başvuru yapacaklarını ifade etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum