Gaziantep'te 94 saat sonra çıkarılan genç: Tuvaletimi yapıp içerek hayatta kaldım

Gaziantep'te 94 saat sonra çıkarılan genç: Tuvaletimi yapıp içerek hayatta kaldım

5 gün boyunca bodrum katta bir alanda bir masanın bulunduğu bölümde bulunan Adnan Muhammed Korkut, ekiplerin mücadelesiyle enkazdan çıkarıldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem, 10 ili enkaza çevirdi.

Bilanço giderek ağırlaşırken, mucizevi kurtuluşlar adeta umut oldu. Arama-kurtarma ekipleri, geçen zamana rağmen umutlarından bir an olsun vazgeçmedi.

Bir mucizevi kurtuluş da depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'te yaşandı. Ekipler, Şehitkamil ilçesindeki 5 katlı Gölgeler Apartmanı'nın yıkılmasının ardından enkaz altında kalanlardan biri olan 17 yaşındaki Adnan Muhammet Korkut'a ulaştı.

 

AFAD SEFERBER OLDU

 

5 gün boyunca bodrum katta bir alanda bir masanın bulunduğu bölümde bulunan Adnan Muhammed Korkut, burada kurtarılmayı bekledi.

AFAD ekipleri, duyduğu ses üzerine dinleme yapıp isminin Adnan olduğunu öğrendikleri genci kurtarmak için insan üstü bir çaba harcadı.

 

ekran-alintisi-200.JPG

 

TEZAHÜRATLAR EŞİLİĞİNDE ÇIKARILDI

 

Oğlunun ses verdiğini öğrenen ve günlerdir enkazın başından ayrılmayan baba Mehmet Korkut ise bu müjdeli haberi alınca enkazın önünde secdeye kapanıp dua etti.

Yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından yeri tespit edilen Adnan, içeri uzatılan kıyafeti alıp enkazdan adeta yürüyerek çıktı.

AFAD, polis, sağlık ekipleri ve enkaz başında bekleyen vatandaşların "Adnan" tezahüratları altında enkazdan çıkan genç, ambulansa alındı.

 

yyyy-003.JPG

 

'TUVALETİMİ YAPIP İÇEREK HAYATTA KALDIM'

 

Anne Pakize, baba Mehmet Korkut ve erkek kardeşiyle gözyaşları arasında sedyede buluşan Adnan, "İyiyim, kendi tuvaletimi yapıp içerek hayatta kaldım. Hayatta durabildim Rabbimin sayesinde. Sadece sizin gelmenizi bekledim, tek başıma, siz de geldiniz Allah'a çok şükür. Aşağıda köpeğim de vardı, sesi geliyordu." dedi.

Ambulansa alınan Adnan, alkışlar ve tekbir sesleri arasında hastaneye kaldırıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.