Gaziantep'te acı olay! Öğretmen mobbinge dayanamadı, intihar etti

Gaziantep'te acı olay! Öğretmen mobbinge dayanamadı, intihar etti

Gaziantep'te öğretmenlik yapan Saadet H.’nin arkasında bir Facebook mesajı bırakarak intihar etti.

Gaziantep’te öğretmenlik yapan Saadet H.’nin arkasında bir Facebook mesajı bırakarak intihar ettiği belirtildi.

saadet.png

Mesajında sevdiği kişiye ve öğrencilerine veda eden öğretmenin “Ben yapamadım mobbingden. (…) Her gün ‘pamuk ipliğine bağlısınız’ sözünden bıktım usandım” sözleri ise intiharının arkasında iş yerinde uğradığı psikolojik tacizin olduğunu gösteriyor.

MOBBİNG NEDİR?

“Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için işbirliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Bir işyerinde, bir grup çalışanın, belirli bir çalışana yönelik düşmanca davranışlarda bulunduğunda ve bu çalışanın kendilerinini güvende hissetmesini ve görevlerini yerine getirmesini zorlaştığında mobbing meydana gelir.

Mobbing ile uğraşan bireyler meslektaşları, üstleri veya astları olabilir. Bu davranış açık ve doğrudan, gizli ya da dolaylı olabilir.

MOBBİNG HEDEFLERİ KİMLERDİR?

Genellikle en yaratıcı, etik ve yetkin olanlar. Bunun nedeni, diğer çalışanların işyerinde kendi pozisyonuna tehdit olarak algılamasıdır. Denetim otoriteleri aynı zamanda mobbing için önemli bir hedeftir. Bu durumlarda astlar, birbirleriyle işbirliği yaparak denetleyicilerini zayıflatırlar. Kadınlar, genç işçiler ve yaşlı çalışanların hedef alınma riski daha yüksektir ve sosyal hizmet, sağlık ve eğitim gibi belirli alanlarda mobbing oranları özellikle yüksektir.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.