'Gaziantep'te Suriyeliler eczane sahibinin kolunu satırla kopardı' iddiasına Valilik'ten açıklama geldi

'Gaziantep'te Suriyeliler eczane sahibinin kolunu satırla kopardı' iddiasına Valilik'ten açıklama geldi

Gaziantep'te Suriyeli bir şahsın, eczane sahibinin kolunu et satırıyla kopardığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Gaziantep Valiliği'nden açıklama geldi.

Sayıları her geçen gün artan sığınmacıların sebep olduğu olaylara bir yenisi daha eklendi.

Gazişehir gündem isimli sayfanın iddiasına göre; Suriyeli bir sığınmacı ile park kavgası yaşayan esnaf satırlı saldırıya uğradı.

Saldırı sonrası eczane işletmecisi esnafın kolunun koptuğu iddia edilirken bölge halkı olaya çok sert tepki gösterdi.

Olay yerinde toplanan kalabalık grup bölgede Suriyeli sığınmacı istemediklerini sloganlar atarak gösterdi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde güvenlik güçlerinin olay yerine gelip müdahalede bulunduğu ve halkı sakinleştirmeye çalıştığı gözleniyor.

 

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Gaziantep Valiliği konuyla ilgili açıklama yayınlayarak, Suriyeli uyruklu 3 kişinin kesici alet ilet saldırması sonucu diş teknisyeninin elinden yaralandığını, elinde kopma olmadığını belirtti.

 

İşte o açıklama:

 

"Bazı sosyal medya mecralarında ve basında İlimizde Suriyeli bir sığınmacının tartıştığı bir Türk eczacının kolunu satırla vurarak kopardığına dair iddialar yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.
12.09.2022 tarihinde(bugün) saat 15.00 sıralarında Şahinbey ilçesinde bir diş polikliniği önünde aynı  binada oturan kişiler arasında binanın park alanı nedeniyle tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde diş teknisyeni olan bir vatandaş, kimlikleri tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheli tarafından kesici alet ile sağ el kısmından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralanan hemşehrimiz evde istirahat etmektedir ve Valimiz tarafından telefonla aranarak olay hakkında bilgi alınmış,  İlçe Kaymakamı tarafından evinde ziyaret edilmiştir.  Tedavi süreci Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Adli süreç devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.