Gece yarısı 57 İlin Valisi değişti! AFAD Başkanı da Vali oldu

Gece yarısı 57 İlin Valisi değişti! AFAD Başkanı da Vali oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısından sonra Resmi Gazete'de yayımlanan 73 kişilik kararnameyle 57 ile vali ataması yapıldı, 16 vali ise merkeze çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısından sonra Resmi Gazete'de yayımlanan 73 kişilik kararnameyle 57 ile vali ataması yapıldı, 16 vali ise merkeze çekildi.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 57 ile vali ataması gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı görevini yaklaşık yedi yıl sürdüren Süleyman Soylu’nun yerini Ali Yerlikaya’ya bırakmasının ardından emniyet ve bakanlık bürokrasisinde yaşanan değişim, valiler kararnamesi ile de devam etti.

Yeni bakan Yerlikaya ve ekibinin uzun süredir üzerinde çalıştığı valiler kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Kararnameyle 57 ilin valisi değişti, kulislerde bir bölümü eski bakan Soylu’ya yakın olduğu konuşulan 16 vali merkeze çekildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra en çok eleştirilen kurumların başında gelen AFAD’ın başkanı Yunus Sezer’in bu görevden alınarak Edirne Valiliğine ataması yapıldı. 5 Temmuz’da TBMM Genel Sekreterliği görevini devreden Mehmet Ali Kumbuzoğlu da Aksaray Valiliği’ne atandı. Merkeze çekilen ve görev yeri değiştirilen isimler de dikkati çekti.

Ankara kulislerinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yakın olduğu konuşulan isimlerden Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım merkeze çekilen valiler arasında yer aldı.

Muş’ta bir Kuran kursu açılışında yaptığı konuşmada, “Bakın bu çocuklar Kuran-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar, 4-6 yaş arasında. 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı. Nereden nereye geldik. Bu kazanımlar kolay elde edilmedi” diyen İlker Gündüzöz de Muş Valiliğinden merkeze çekildi.

Şanlıurfaspor’un şampiyon olduğu maçtan sonra yapılan törende kupayı eski kulüp başkanı, İYİ Partili Emin Yetim’in elinden almasıyla gündem olan Salih Ayhan da Şanlıurfa Valiliği’nden merkeze çekildi.

2020’de Elazığ Valisi olduğu dönemde, Elazığ’daki depremden bir süre sonra dönemin İçişleri Bakanı Soylu ile basın toplantısına katılan, açık kalan mikrofon nedeniyle, Soylu’ya söylediği, “Şu an algı çok iyi” sözleri kamuoyuna yansıyan Çetin Oktay Kaldırım, 2020’de Sakarya Valiliğine getirilmişti. Kararname ile Kaldırım da merkeze çekildi.

Depremden sonra geçici olarak Hatay’a 'koordinatör vali' olarak atanan, o dönemde kanser tedavisi görmesine rağmen görevini sürdürdüğü öğrenilen Ali Fuat Atik de 2020 yılında getirildiği Denizli Valiliğinden alınarak merkeze çekildi.

Depremden sonra Gaziantep’te bir süre koordinatör vali olarak görev yapan ve “Açıklanan rakamlardan üç, dört, belki beş kat daha kötü. Bazı illeri yıkıp belki yeniden yapacağız” sözleri gündem olan Şırnak Valisi Osman Bilgin de merkeze çekildi.

 

İşte atanan valiler listesi...

 

b-055.JPGi-046.JPG


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.