Gecekondu ve kaçak kata tapu veriliyor

Gecekondu ve kaçak kata tapu veriliyor

Tapusuz gecekondu veya apartmanlardaki kaçak kat, kentsel dönüşüm kapsamına alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm sisteminde yeniliklerin yapılarak, tapusuz gecekondu sahiplerinin ev sahibi yapılacağını açıkladı.

Gecekondusu olanlara müjdeli haber geldi. Tapusuz gecekondu veya apartmanlardaki kaçak kat, kentsel dönüşüm kapsamına alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gecekondulara yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Mehmet Özhaseki, gecekondusu olanlara müjde verdi. Kentsel dönüşüm sisteminde yapılan değişikliklerle, tapusu olmayan gecekondular hak sahibi sayılarak ev sahibi yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Yenileniyor

Kentsel dönüşüm sistemi tamamen değişikliğe uğruyor. Tapusuz gecekonduda oturanlar, apartmanlardaki kaçak katlarda yaşayanlar ‘hak sahibi’ sayılıp kentsel dönüşüm ile borçlandırılıp, ev sahibi yapılacak.

Yeni Sistem Kuruluyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde uygulanan çok ciddi hataların oluğunu ve şimdi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yepyeni bir sistem kuracaklarını aktardı.

Belediyelerin mahalleleri dönüştürürken yeşil alanı, otoparkı düşünülmeden planlama yapıldığını belirten Bakan Özhaseki, yoğunluğu iki katına çıkarıp, müteahhide bir vatandaşa konut verdiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.