Geleceğin gençleri için yılbaşı atölyeleri

Geleceğin gençleri için yılbaşı atölyeleri

Pera Müzesi Öğrenme Programları, yılbaşı etkinlikleri kapsamında düzenlediği atölyeleri 0-12 yaş grubuna ayırdı. Pera Müzesi, bebeklere yönelik konser, bale performansı ve çocuk atölyeleriyle yeni yılı en genç ziyaretçiyle birlikte kutlayacak.

15 Aralık’ta gerçekleşecek konser ve dans performansıyla 0-2 yaş grubu bebekler, bale müziğinin en ünlü eserleriyle tanışacaklar. 4-12 yaş grubu katılımcılar ise, 21 Aralık’ta düzenlenecek 'Yılbaşı Süsleri Tasarlama' ve 'Kâğıt Tabakta İp Sanatı' atölyelerinde sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştirecekler.

 

 

0-2 YAŞ KLASİK MÜZİĞE DOYACAK!

Pera Öğrenme, 15 Aralık tarihinde düzenleyeceği konserle minikleri ünlü bestecilerin en sevilen eserleriyle bir araya getiriyor. 0-2 yaş grubu arasındaki bebeklerin ve yeni yürüyen çocukların ihtiyaç ve isteklerine hitap eden bu özel konser ve bale performansı süresince, minik dinleyiciler hem bir balerinle tanışma, hem de onunla beraber dans edip bir hikâyenin parçası olma şansı yakalayacaklar.

 

 

Konserde, Çaykovski’nin ünlü bale eserleri  ‘Fındıkkıran’ ve ‘Kuğu Gölü’nün yanı sıra, Rossini, Strauss ve Mozart’ın eserlerinden de pasajlar seslendirilecek. Rusya’dan Tatiana Uzunay’ın hayata geçirdiği projede, Azebaycan’dan balerin Olga Yürükoğlu sahne alacak. Dansçıya flütte Didem Karakaya, kemanda Letonya’dan Alise Juska Savga ve Polonya’dan Kasia Özdemir, viyolonselde Feride Berin Öget eşlik edecek. Minik dinleyiciler, 1 saatlik konser süresi boyunca farklı ülkelerden konuklar ile Şekerleme Diyarı’na doğru yola çıkacaklar.

 

4-6 YAŞ GRUBU YILBAŞI SÜS TASARLAYACAK

 ‘Yılbaşı Süsü Tasarlama’atölyesinde çocuklar fon kartonlarından ışıklar, süsler ve yılbaşı ağaçları tasarlayacaklar. Yeni yıl atölyesi kapsamında minik katılımcılar, ilk aşamada fon kartonları üzerine geometrik şekiller çizerek yılbaşı süsleri; ikinci aşamada akrilik boyalarla renklendirilen kâğıtlardan ışıklar; üçüncü aşamada ise ahşap, boncuk, düğme gibi farklı malzemelerden iki boyutlu yeni yıl ağaçları hazırlamayı öğrenecekler. Bu tasarım atölyesi, çocukların sosyal ve duygusal, motor ve bilişsel becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

7-12 YAŞ GRUBU FİLOGRAFİ ÖĞRENECEK

Çocukların konsantrasyon ve motor becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanan ‘Kağıt Tabakta İp Sanatı’ atölyesinde ise katılımcılar yün iplikleri tabaklar üzerine işleyerek filografi sanatını öğreniyor. Yaratılmak istenen desen tabaklar üzerine noktalar halinde kalemle işlendikten sonra bu noktalar deliniyor; yün iplikler kâğıt tabaklardaki deliklere geçirilerek dokunuyor.

 

Etkinlik Programı

0-2 Yaş

Bebek Konseri ve Dans Performansı

15 Aralık Cumartesi                10:30-11:30

 

4-6 Yaş

Yılbaşı Süsleri Atölyesi

21 Aralık Cumartesi                11:00-12:30

 

 

7-12 Yaş

Kâğıt Tabakta İp Sanatı Atölyesi          

21 Aralık Cumartesi                                13:00-14:30

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.