Geleceğin mucitleri belli oluyor

Geleceğin mucitleri belli oluyor

“Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasının yarı finali yapıldı. Jüri onayından geçmeyi başaran son 10 proje çocukların sunumları ile jüri üyeleri ile buluştu

“Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu çerçevesinde, gençlerin ve çocukların eğitimine fark yaratan projelerle destek veren Samsung Electronics, “Geleceğin Mucitleri Yarışması”yla yeni keşifleri desteklemeyi sürdürüyor.

Ortaokul öğrencilerine, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını açığa çıkaracak imkan sağlamak, bilimi sevdirmek ve yenilikçi proje ve ürünleri ortaya koyabilecek temel becerileri kazandırmak üzere gerçekleştirilen yarışma ile öğrencilere mesleki seçimlerinde ufuk açmak, yeteneklerini görmelerini sağlamak, onları cesaretlendirerek özgüvenlerini artırmak hedefleniyor.

 Yarışmaya, ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarında geliştirdikleri proje veya ürün sunumları ile katıldılar. Ailelerin, çocukların ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte birbirinden farklı 10 proje birden jüri üyelerinin değerlendirilmesine sunuldu. Jüri değerlendirmesi sonrasında ilk 3’e kalan projeler Kidz TV ekranlarında yayınlandıktan hemen sonra halk oylamasına sunulacak. Halk oylaması ve nihai jüri değerlendirmesini başarıyla geçen ilk üç proje ise büyük ödülün sahibi olacak. Jüride Samsung Electronics Başkanı DH Kim, Demet Sabancı Çetindoğan, Didem Çapa ve TIM Başkanı Mehmet Büyükekşi gibi isimler yer alıyor.

 

Siyasetcafe.com

1510124029_m77a0037.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.