Genç kadın AK Partili vekilin evinde intihar etti

Genç kadın AK Partili vekilin evinde intihar etti

23 yaşındaki genç kadın, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde kalbine sıktığı kurşunla yaşamına son verdi. İntihar eden Nadira Kadirova’nın bir yıldır Ünal’ın Ankarada’ki evinde çalıştığı bildirildi.

Ankara’da intihar ettiği öğrenilen Özbek asıllı Nadira Kadirova AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Şirin’in Ankara’daki evinde bir yıldır çalışıyordu.

Ünal’ın hasta olan eşine bakmak için işe aldığı Kadirova’nın intiharı Ankara’da güne damgasını vurdu.

 

ABİMİN YÜZÜNE NASIL BAKACAĞIM?

 

AK Parti Milletvekili emekli general Şirin Ünal’ın evinde 1 yıldır çalışan 23 yaşındaki Nadira Kadirova dün sabah milletvekilinin tabancasıyla yaşamına son verdi.

Kadirova’nın olaydan 1 gün önce arkadaşı Leyla’ya “Çok kötü şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istiyorum” dediği öğrenildi.

 

KADININ AĞABEYİ KONUŞTU
“KARDEŞİMİN İNTİHAR ETMESİNİ GEREKTİRECEK HERHANGİ BİR DURUM YOKTU”

 

Milletvekili Ünal’ın evinde rahatsız olan eşine bakmak için 1 yıldır bulunan Nadira’nın yanı sıra ev işleriyle ilgilenen başka bir Özbek çalışan da bulunuyor.

Kadirova’nın intiharıyla ilgili yetkililer sessiz kalırken ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, Sözcü’ye şunları söyledi:

“Kardeşimin intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum yoktu. Önümüzdeki günler üniversite sınavı için kursa başlayacaktı.  Bildiğimiz kadarıyla Nadira saat 08.48’de milletvekili Ünal’a ait tabancayla kalbine ateş etmiş. Bilkent Hastanesi’ne kaldırılan Nadira kurtarılamadı. Rapora göre 09.50’de ölüm gerçekleşmiş.

 

genc-kadin-ak-partili-vekilin-evinde-intihar-etti-siyasetcafe1.jpg

 

Kardeşim 4 yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Herhangi bir sorunu da yoktu. Bu intihar olayı bizi şaşırttı. Ayrıca Adli Tıp’taki işlemleri milletvekilinin devreye girmesiyle jet hızıyla tamamlandı. Bugün saat 22.00’da cenazesini uçakla ülkemize götüreceğiz.”

Kardeş Muhammet Ali Kadirova, olayla ilgili önemli şüpheleri bulunduğunu ve Adli Tıp’taki işlemlerin hızla yapıldığını ve kendilerine intiharla ilgili hiçbir bilgi verilmediğini söyledi.

 

AK PARTİLİ VEKİL KONUŞMADI

 

Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın evde bulunduğu sırada intiharın gerçekleştiği öğrenildi. Ünal, olayla ilgili konuşmak istemedi.

 

ŞİRİN ÜNAL KİMDİR?

 

11 Ağustos 1954'te Sinop Ayancık'ta doğan Şirin Ünal'ın babasının adı Hamdi, annesinin adı ise Cemile'dir.

Hava Pilot, Tümgeneral; Hava Harp Okulundan mezun olmuştur.

Harp Akademileri Komutanlığı Hava Harp Akademisi ile Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirmiş ve 1977'de jet pilotu olmuştur. 1978'de Harbe Hazırlık Eğitimini tamamladı.

1992'de Filo Komutanlığı, 1993'te NATO Karargâh Subayı AFSOUTH Napoli, 1996'da 5. Ana Jet Üs Harekât Komutanlığı, 1998'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2000 yılında tuğgeneralliğe, 2004 yılında ise tümgeneralliğe terfi etti. Plan Harekât Daire Başkanlığı, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı ve Genelkurmay Komutanlığı Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Öğretmen pilot ve test pilotluğu yaparak, 1992'de "Üstün Başarı Kıdemi", 2009'da "Kıt'a Komutanlığı Brövesi" ile ödüllendirildi.

 

sirin-unal-kimdir-siyasetcafe.jpg

 

24. Dönem AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilen Ünal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

cubbeli-siyasetcafe-004.jpg

cubbeli-siyasetcafe7.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.