Genç Parti'den flaş açıklama: Cem Uzan Türkiye'ye ne zaman dönecek?

Genç Parti'den flaş açıklama: Cem Uzan Türkiye'ye ne zaman dönecek?

Genç Parti, Cem Uzan'ın iki ay içinde Türkiye'ye döneceğini açıklamasının ardından "Cem Uzan'ın Türkiye’ye dönüşü ile ilgili hukuki süreç" konusunda bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Türk siyasetinde son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti'nin kuruluşunun ardından iki yeni parti daha siyaset sahnesine katılmaya hazırlanıyor.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın koordinesinde bir yeni parti girişimi için start verilirken, diğer yandan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Tüm bu gelişmeler Ankara kulislerinde dikkatle izlenirken, sınırların çok ötesinden Türk siyasetine etki edebilecek önemli bir gelişme haberi daha geldi.

Uzun yıllardır firari olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan, iki ay içinde Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Bir dönem Uzan'ın medya grubunda görev alan gazeteci Sabahattin Önkibar'ın aktardığı bilgilere göre Uzan, "Cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için sokağa çıkıp güçlü bir demokratik seçenek yaratacağım" dedi.

 

 

NE ZAMAN GERİ DÖNECEK?

 

Cem Uzan'ın Türkiye'ye ilettiği bu mesajın ardından 3 Kasım 2002 seçimlerinde %7,25 oy alarak tüm siyasi analistleri şaşırtan Genç Parti'den de bir açıklama geldi.

Genç Parti İstanbul İl Başkanlığı, yarın, "Cem Uzan'ın Türkiye’ye dönüşü ile ilgili hukuki süreç" konusunda bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

 

genc-parti-siyasetcafe.jpg

 

Toplantıda, Cem Uzan’ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve Genç Parti Sözcüsü Avukat Metin Altmışkara tarafından Cem Uzan'ın Türkiye'ye dönüşü konusunda basına brifing verileceği belirtildi.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.