Genç yeteneğe ilk albüm

Genç yeteneğe ilk albüm

ÇEV Sanat’ın genç yıldızlarından Berfin Aksu’nun ilk CD’si Sony Classical etiketiyle yayınlandı.

ÇEV Sanat’ın ‘Genç Yetenekler’ projesi kapsamında eğitimine devam eden 21 yaşındaki üstün yetenekli keman sanatçısı Berfin Aksu, ünlü şef Howard Griffiths yönettiği albüm kaydında bir diğer Türk solist Ecesu Sertsen ile birlikte Avrupa’nın önemli orkestralarından ORF Viyana Radyo Senfoni Orkestrası ile birlikte albümü kaydetti. 2018 Eylül ayında kaydedilen albümde Max Bruch eserleri seslendirildi.

 

Proje kapsamında Londra’da Guildhall School of Music’te lisans eğitimine devam eden genç keman sanatçısı Berfin Aksu’nun ilk albümü dünyaca ünlü dijital platformlarda da yer buldu.

 

 

BERFİN AKSU KİMDİR?

 

  • Berfin Aksu 1998 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Konservatuarı’nda başladı.
  • 2006 yılında solist olarak orkestrayla ilk konserini yaptı ve Türkiye’de 8 yaşında en genç solist unvanını aldı.
  • 2009 yılında Berfin 14. Remember Enescu Yarışması’nda Birincilik Ödülü, En İyi Enescu Yorum Ödülü ve Constantin Dragoi Özel Ödülü’nü aldı.
  • 2011 yılında dünyanın en önemli keman yarışmalarından Uluslararası Andrea Postacchini Keman Yarışması’nda İkincilik Ödülü aldı.
  • Fazıl Say Berfin hakkında geleceğin  dünya yıldızları arasında bir müzisyen olacağını belirtiyor.
  • 2012’de en önemli müzik okullarından Yehudi Menuhin School’a tam bursla kabul edildi ve eğitimine dört sene Lutsia Ibragimova ile devam etti.
  • Mart 2017’de Berfin Bilkent’te YouthBlis kapsamında düzenlenen ilham verici TEDx Dene ve Başar serisinde konuşma yaptı.
  • Senelerce çalıştığı ve çaldığı türlü türlü orkestralar ve şeflerden birkaçı olmak üzere Howard Griffiths, İbrahim Yazıcı, Gemma New, Hansjörg Albrecht’in yanı sıra, Bilkent Senfoni Orkestrası, Prag Filarmoni Orkestrası, Brandenburg Devlet Orkestrası, Kammerphilharmonie Bodensee Orkestrası bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum