Genç yetenek Arter Sahnesi’nde

Genç yetenek Arter Sahnesi’nde

‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ kapsamında 21 Aralık akşamı gerçekleşecek konserde, 2018 yılı Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci olan genç piyanist Can Çakmur Arter Sahnesi’ne gelecek.

Güher ve Süher Pekinel’in vizyonu ve öncülüğünde hayata geçirilip 12 yıldır yürütülen ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’, Türkiye’den sıra dışı yeteneklere sahip genç müzisyenleri yaşam ve enstrüman bursu ile destekleyerek 12 yıldır dünya sahnelerine takdim ediyor.

 

Türkiye’de klasik müziğin gelişmesi ve yurt dışına açılması konusunda önemli katkıları olan bu kuruluşun yetiştirdiği sanatçılar, klasik müzik severler için kaçırılmayacak bir seri oluşturuyorlar.

 

Serinin üçüncü konserinde, 2018 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilikle onurlandırılan piyanist Can Çakmur yer alacak. Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 43. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında sahne alan ve birçok önemli festivale katılan Çakmur, 47. İstanbul Müzik Festivali’nde ise Aydın Gün Destek Ödülü’ne layık görüldü.

 

Konser çalışmalarının yanı sıra 2015 yılından beri klasik müzik dergisi Andante’de yazan ve anlatımlı konserler gerçekleştiren sanatçı, eğitimine Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar’da Grigory Gruzman ve Belçika’da Diane Andersen ile devam ediyor. Sanatçının bugüne kadar çalıştığı şefler arasında Thomas Sondergard, Ken Takaseki, Gürer Aykal ve Ender Sakpınar bulunuyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.