Gence'ye hain saldırı, ölüler ve yaralılar var!

Gence'ye hain saldırı, ölüler ve yaralılar var!

Azerbaycan'daki sivil yerleşim bölgesi Gence yine saldırıya uğradı. Saldırıda bir çok ölü ve yaralının olduğu söyleniyor

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları bitmiyor. Bu sefer Gence şehrine yine bir saldırı oldu. 

TV 100 muhabiri Burak Ersemiz canlı yayında Gence'de yaşananları dünyaya aktardı.

Saldırının balistik füze ile yapıldığı bilgisi geldi. 2 kere büyük bir patlamanın yaşandığı ifade edildi.

Onlarca ev ve bina yıkıldı, sivillerin hedef alındığı saldırıda enkaz altında kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor.

 

gence-001.JPG

 

Hikmet Hacıyev'den açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingaçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek" dedi.

Hacıyev daha sonra yaptığı açıklamada, şimdiye kadar tespit edilen 2 çocuk olmak üzere 5 can kaybı ve 35 yaralı olduğunu söyledi.

 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: "KATLİAMLAR CEZASIZ KALMAYACAK"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. " dedi.

 

gence2-002.JPG

 

CNN TÜRK MUHABİRİNİN ZOR ANLARI

Ermenistan, alçak saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Çok sayıda binanın yıkıldığı saldırıda enkazlardan cansız bedenler ve yaralılar çıkarıldı. Sıcağı sıcağına olay yerine giden CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, canlı yayında yaşananları aktarırken sakinliğini koruyamadı.

Öztürk, "Bir kadını çıkardılar. Üzücü bir haber vereceğim. Küçücük bir bebek çıktı. Cansız bedenine dokundum. Küçücük. Kan içindeydi. Eli elime değdi. O kadar kötüydü ki... Her yanı kan içindeydi." sözleri sonrası gözleri doldu.

Fulya Öztürk'ün canlı yayında aktardığı bu vahşeti izleyenler göz yaşlarını tutamadı.

Bu anları, Ermenistan'ın vahşetini ve katliamını dünyaya duyuruyoruz diyen Öztürk, uzun süre olayın etkisini atlatamadı.

 

İŞTE O ANLAR:

 

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

 

gence3.JPG

 

gence5.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.