Genel Başkan Yardımcısı Çerkezleri 2. sınıf vatandaş ilan etti İYİ BÖLÜCÜLÜK

Genel Başkan Yardımcısı Çerkezleri 2. sınıf vatandaş ilan etti İYİ BÖLÜCÜLÜK

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in Çerkez milliyetçisi olduğu ortaya çıktı.

İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in bölücülük noktasında bir Çerkez milliyetçisi olduğu ortaya çıktı.

Hasan Seymen 'Neden Denge Denetleme Ağı'na' katıldıklarını anlattığı videoda;

'Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak bizde Çerkez'ler adına özellikle cumhuriyetin kuruluşundan itibaren gördüğümüz asimilasyon politikalarının sonuçlarını yaşayan insanlar olarak, birinci sınıf vatandaş olarak yaşan insanlar olabilmek, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, herkesin eşit şekilde kullanabilmesi adına isteklerimizi TBMM'ye bildirdik' dedi.

Öte yandan İYİ Parti eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilişim uzmanı Adem Taşkaya, sosyal medya hesabından çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taşkaya açıklamasında 'İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in bu videosunu görünce bin bir umutlarla, Milliyetçilik çatısı altında kurulan 
@iyiparti ’nin maalesef DENGE ve DENETLEME AĞI’nın nasıl etkisinde kaldığını görmemek beyhude olur.' dedi.

Adem Taşkaya'nın açıklamaları şu şekilde;

2-Her platformda, Türk Milliyetçiliğini diline dolayanlar, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından bugüne sahip olduğu küresel ağı ve bu ağın ucundaki yabancı gizli servislere bağlı kuruluşları görmezden geliyor.

3-İYİ Parti’nin Milliyetçilik çatısı altında kurulduğu ilk günden bu yana monte edilmeye çalışıldığı, hatta politikalarını belirlediği en önemli kuruluş, TESEV ve Açık Toplum Enstitüsü’nün deşifre olmasının ardından yerine kurulan “Denge ve Denetleme Ağı”.

4-Denge ve Denetleme Ağı, Fuat Keyman, Ersin Kalaycıoğlu, Mithat Sancar, Ali Yaşar Sarıbay’ın aralarında yer aldığı, 120 katılımcıdan oluşan “Reform Grupları”nın hazırladığı 108 maddelik öneri teklifinin ardından 2012 yılında kuruldu.

5-2012 yılında kurulan ve tam olarak faaliyetlerine 17-25 Aralık FETÖ yargı darbe girişiminin ardından başlayan Denge ve Denetleme Ağı’nın kurucu ve finansör örgütü, kısa adı NDI olan National Democratic Institute/Ulusal Demokrasi Enstitüsü

6-NDI, 2.Dünya savaşından sonra ABD Gizli Servisi CIA’nın Avrupa’daki müttefiklerine yapmış olduğu örtülü finans desteğinin deşifre olmasının ardından faaliyetlerine meşruiyet kazandırmak için paravan olarak kurduğu NED’in alt kolu.

7-ABD, yabancı devletlerin içişlerine, siyasal ortamına doğrudan karışabilecek olanakları yitirdiği için kısa adı NED olan National Endowment For Democracy fonunu, "Demokrasi Projesi" maskesi adı altında hayata geçirdi.

8- Kendisine Alman "Vakıf" modelini örnek olarak alan NED, ABD hazinesi ve ABD Dışişleri Bakanlığının finansörlüğünde faaliyetlerine başlarken, küreselleşerek sınır ötesine yayılabilmek için kendi bünyesinde çekirdek örgütler kurdu.

9- Türkiye'ye yönelik ilk adımını 1986’da atan NED, 2001’de Tosun Terzioğlu, Ahmet Evin, Üstün Ergüder, Korel Göymen ve Ersin Kalaycıoğlu'nun katılımı, Alman Stiftung Mercator ve NDI ortaklığıyla "İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)" kurdu.
10- Stiftung Mercator girişimi ve National Democracy Institute (NDI) desteğiyle 2001'de kurulan İPM'nin en önemli adımı ise, 2011 yılında atıldı. İPM ve NDI koordinesinde, çatısı altında 283 örgütü toplayan, Denge ve Denetleme Ağı kuruldu.

11-Denge ve Denetleme Ağı’nın kurucu örgütü olan NDI’nin mevcut dönemdeki başkanlığını yapan isim, ABD’nin 64.Dışişleri Bakanı olarak görev yapan, CIA’nın kampüsü olarak bilinen Georgetown Üniversitesi öğretim görevlisi Medeleine K. Albright.

12-Albright,1976-1978 arasında Senatör Edmund S. Muskie’nin baş yardımcısı, 1978-1981 Beyaz Saray güvenlik danışmanı, 1989-1992 Ulusal Politika Merkezi, 1993-1997 ABD’nin BM Daimi temsilciliği görevini yaptı.

13-Jimmy Carter döneminde Ulusal Güvenlik Konseyinde çalışan Albright, aynı zamanda CIA’nın yarı resmi kuruluşu CFR’nin Yönetim Kurulu üyesi. CFR’de Albright’in Türkiye’den en önemli mesai arkadaşlığını Suzan Sabancı ve Ali Koç yapıyor.

14- CFR çatısı altında toplanan isimler dışında Türkiye’yi yine yakından ilgilendiren isimlerden bir diğeri T.C. Vatandaşı olup CIA tarafından devşirilen ve 15 Temmuz darbe girişimine kadar Türkiye’de ABD çıkarları adına faaliyet yürüten Henri Barkey.

15-Barkey’in CFR dışındaki bir diğer adresi, 1968'de ABD Kongresi tarafından kurulan Woodrow Wilson Center. Sabancı Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten İstanbul Politikalar Merkezi ile Woodrow Wilson Center arasındaki köprü, Henri Barkey.

16-Sabancı Üniversitesi “İstanbul Politikalar Merkezi” ile Henri Barkey’in yöneticisi olduğu “Wilson Center”, bir çok projede birlikte çalışıyor. Bu projelerde “İstanbul Politikalar Merkezi”ni temsil eden isimler ise Fuat Keyman ve Bülent Aras.

17-Elbette, ABD’nin uluslararası çıkarları için faaliyet yürüten NDI tarafından finans desteği verilen Sabancı Üniversitesi “İstanbul Politikalar Merkezi” ve Fuat Keyman öncülüğünde kurulan “Denge ve Denetleme Ağı” ilişkisi tesadüf değil.

18-Bu kirli ilişki ağı bugün İYİ Parti ve yönetim kadrolarında karşımıza çıkıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlarından tutun da partinin karar alma kademelerindeki kilit isimlerin yolu Denge ve Denetleme Ağı ile kesişiyor.

19-Bu isimlerin başında, ABD Kongresi tarafından finanse edilen, ABD Dışişleri ve gizli servisi CIA tarafından da koordine edilen NDI’nin Türkiye ayağı Denge ve Denetleme Ağı’ndan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen ve eski danışman Selda Tandoğan Demirel geliyor.

20- O ünlü söz de diyor ya; Kimler kimlerle beraber.... Buna biraz açıklama getirmek istedim.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.