Genel Başkanı Adayı Kürşat Mican:  “BBP yönetimi Muhsin Başkan’ın siyasi duruşunu gösteremiyor”

Genel Başkanı Adayı Kürşat Mican: “BBP yönetimi Muhsin Başkan’ın siyasi duruşunu gösteremiyor”

18 Ekim 2020 Pazar günü yapılacak BBP 11. Olağan Kongresinde Genel Başkanlığa adaylığını koyan Kürşat Mican, siyasetcafe’nin sorularını yanıtladı.

Kongre öncesi siyasetcafe’ye konuşan Kürşat Mican sorularımızı yanıtladı.

Mican, Şimdiki BBP yönetiminin Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi duruşunu gösteremediklerini, mücadelesini sergileyemediklerini ifade etti.

BBP Genel Başkan Aday ıKürşat Mican’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Sayın Mican,

 

18 Ekim'de yapılacak olan 11. Olağan Kongrede BBP Genel Başkanlığı'na adaylığınızı koydunuz. Öncelikle başarılar dileriz.

 

 

-BBP'nin şimdiki yönetiminin Kurucu Genel Başkan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan gittiğini düşünüyor musunuz?

Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadetinden sonra BBP Genel Başkanı ve partimizin üst düzey yöneticilerinin Muhsin Başkanın izinden gitmeye gayret ettiklerini ve bunu defaatle dillendirdiklerini müşahede ediyoruz. Fakat Muhsin Başkanın siyasi duruşunu gösteremediklerini, mücadelesini sergileyemediklerini, davasını gerçek anlamda yaşatamadıklarını hep beraber görüyoruz.


Kaldı ki suikast dava sürecini dahi sadece takip ettiklerini, araştırma soruşturma sonucunda neticeye taşıma anlamında ciddi zafiyet olduğunu üzülerek takip ediyoruz.

 

-Bir süre önce bazı il başkanları mevcut Genel Başkan'a bağlılıklarını bildirdiler. Teşkilatlar ve delegeler nezdinde nasıl bir çalışma yaptınız?

Her siyasi partinin Genel Kurullarında buna benzer açıklamalar oluyor. Ve o partilerde teşkilat başkanlarına ve delegelere markaj uygulayarak psikolojik baskı yapıldığına şahit olduk. Bugün BBP’nin de aynı antidemokratik uygulama içerisine girdiğini yaşayarak görüyoruz. Fakat Büyük Birlik Partisi istişare ve meşveret üzere kurulmuş, hakkaniyeti ve genel kanaati önceleyen bir anlayışa sahiptir.


Geldiğimiz 11 Genel Kurul’a giden süreçte Genel Merkezde bir panik ve endişe atmosferi hakim. Bu endişenin yersiz olduğunu, tabanı konsolide etmede başarısız oldukları için öteleme gayreti içerisine girdiklerini ve bu davranışında bizim geleneğimize yakışmadığını düşünüyorum.

 


Halbuki bizim sloganımız başından buyana “çokluk içinde birlik” şiarıdır. Bu anlamda Merhum Muhsin Başkanın kuruluş felsefesine dönmemiz ve siyasetteki asli kulvarımıza girerek milletimizi kucaklayacak alan açmamız gerekmektedir. Aksi takdirde daha da küçülerek yok olmaya mahkum oluruz.

a-min-002.jpeg

-Alperen Ocakları bu kongrede nasıl bir tavır sergileyecek?

Alperen Ocakları Büyük Birlik Partisinin genç nesilden Devlet adamı ve kadro yetiştirdiği bir ilim irfan yuvasıdır. Ocağın Parti içi siyasi gelişmelere ve dalgalanmalara sebep olacak açıklamalardan uzak durması gerekir. Her aday partinin mensubudur ve ocaklar için eşit mesafede olması gerekir.
Alperenlik siyasi bir terim değildir maarifle alakalı bir terimdir o bakımdan gençlerimiz kutlu ocaklarımızda belirli eğitimden geçtikten sonra Alperen oluyor, Alperenlik hasletlerini üzerinde taşıyor ve yaşıyor.


Alperenler Bu ülkenin mayasıdır! Özellikle Alperen ocaklarımız siyaset üstü bir yapıdır. O bakımdan sadece Büyük birlik partimiz için değil Türk İslam dünyası İçin varlığı çok büyük ehemmiyet taşımaktadır.. yüce Allah ocaklarımızın ve Alperenlerimizin sayısını artırsın.


-Genel Başkan olmanız halinde mevcut politikayı devam ettirip Cumhur ittifakına desteğiniz sürecek mi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) her ne kadar “Cumhur İttifakının” bir parçası olarak görülse de fiilen dışarıda tutulmaktadır. Bu vaziyet partililerimizce kabul görmemekle birlikte milletimizin mahşeri vicdanını zedelemektedir. Bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Biz Büyük bir Medeniyetin bakisiyiz. Siyasal iktidarın doğrularını destekler, yanlışlarının karşısında olacağız. Göbek bağı ile bağlı değiliz.


Bu başka İttifaklara iktidarlara kapı aralamak değildir! Terör örgütüyle bağı olan zihniyet ve partililerle hiç bir ittifak içinde olamayız. Gerekirse İttifak dışında kalarak, duruşumuzu bozmadan kendi amblem ve logomuzla misyonumuzun gerektirdiklerini yaparız. Türk bürokrasisinde ki güvensizliği ortadan kaldıracak, siyasetteki kaybolmuş itibarı geri kazandıracak, çözüm üreten doğru söylem ve duruş ortaya koyacağız!

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.