Gerçek zamanlı dijital sanat

Gerçek zamanlı dijital sanat

bang. Prix’nin 2020 programı, büyük bir lansman etkinliği ile tanıtıldı. Genç sanatçı Eda Urfalıoğlu’nun audio-visual sanat performansı gerçekleştirdiği gecede, geçmiş yılların bang. Prix jüri üyeleri, mentorlar ve tüm paydaşlar bir araya geldi.

Sanat, teknoloji, bilim ve tasarım dünyasının yaratıcı fikirlerini ifade etmek isteyen farklı disiplinlerden insanların buluştuğu öncü bir platform olarak kendini konumlandıran bang. Prix’nin 2020 programı lansman etkinliği, sanat, iş ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

1aa.jpg

Genç sanatçı Eda Urfalıoğlu tarafından gerçek zamanlı olarak sunulan performansla konuklar, elektronik müzik ve görselliğin bir araya geldiği farklı ve etkileyici bir deneyim yaşadılar.

 

BÜYÜLEYİCİ BİR PERFORMANS

Çalışmalarında kullandığı görüntülerde doğadan esinlenen ve insanları ortak noktada buluşturan müziği görsellikle birleştiren Eda Urfalıoğlu, bang. Prix konukları için gerçekleştirdiği performansta Touchdesigner platformundan yararlanarak çalışmalarını sergiledi. Touchdesigner yazılımı aracılığıyla doğadan ilham alarak tasarladığı görüntüleri geniş bir duvara yansıtan ve elektronik müzikle birlikte izleyenler üzerinde hipnotize edici bir etki yaratan Urfalıoğlu, mekânın dört yanında kullandığı metalik materyallerle oluşturduğu yansımalarla büyüleyici bir atmosfer oluşturdu.

 

 

Galileo Galilei İtalyan Lisesi’nin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Eda Urfalıoğlu, bitirme projesini de Touchdesigner ile hazırlamıştı. bang. Prix’nin 2020 lansman etkinliğinden önce Avto Galeri’de gerçekleşen etkinlikte yer alan Urfalıoğlu, Salon İKSV ve Anahit Sahne’de müzik grubu Noisual ile iki audio-visual performans sergiledi.

 

bb-003.jpg

2020 yılı programına başlarken stratejik bir değişime giderek kapsamını genişleten ve 2019 yılsonuna kadar başvuruları kabul etmekte olan bang. Prix, gerçekleştirdiği dönüşümle Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Rusya, Fransa, Amerika, İtalya gibi 15’den fazla ülkeden başvurular almaya devam ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.