Gezi eylemlerinin arkasında da FETÖ çıktı

Gezi eylemlerinin arkasında da FETÖ çıktı

Yakalandıktan sonra itirafçı olan Kurmay Yarbay Bülent Sevindik, FETÖ'nün Gezi olaylarında meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum derneklerine destek verdiğini itiraf etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gezi iddianamesinde FETÖ'cü Kurmay Yarbay Bülent Sevindik'in ifadeleri de yer aldı. Sevindik, Gezi olaylarında eylem yapan STK'lara destek verdiğini anlattı. Savcılığın tespitlerine göre Gezi başarısız olunca FETÖ'nün diğer darbe girişimleri devreye girdi.

OSMAN KAVALA AKIL HOCASIYDI

Yakalandıktan sonra itirafçı olan Kurmay Yarbay Bülent Sevindik, FETÖ'nün Gezi olaylarında meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum derneklerine destek verdiğini itiraf etti. Sevindik, Osman Kavala'nın eylemlerde 'akıl hocalığı' rolünü üstlendiğini söyledi.

FETÖ’NÜN GEZİ 17-25 ARALIK VE 15 TEMMUZ GİRİŞİMLERİ PLANLI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Gezi Parkı kalkışmasına yönelik hazırlanan iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü'nün eylemler sırasındaki izlediği örgüt stratejisi mercek altına alındı. Örgütün Gezi ile başlayan kaos sürecinin devam edebilmesi için üyelerine talimat verdiği ortaya çıkarken iddianamede FETÖ üyesi itirafçıların Gezi Parkı kalkışmasıyla ilgili verdikleri ifadelere yer verildi.

Savcılık yaptığı değerlendirmede FETÖ'nün Gezi kalkışmasını bir fırsat olarak gördüğünü, Gezi'den kısa bir süre sonra sırasıyla 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi ile doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canına kastedildiğine vurgu yaptı.

EYLEMLERİN BAŞARIYA ULAŞMASI HALİNDE HÜKÜMET İSTİFA EDER

Eylemlerin başarıya ulaşması halinde hükümetin istifası veya erken seçime gidebileceği ifade edilen iddianameye göre, FETÖ Gezi parkı eylemleri başarısızlıkla sonuçlanınca sahneye kendisi çıktı. Gezi parkı kalkışmasında emniyetteki FETÖ üyeleri aracılığıyla orantılı ve yerinde müdahaleler yapılmasına engel olundu. Gezi kalkışmasına katılan grubun mağduriyet algısı oluşturmasına zemin hazırlanarak olaylar tahrik edildi.

KURMAY YARBAY EYLEMLERE DESTEK VERMİŞ

Öte yandan, İzmir'deki bir FETÖ soruşturmasında ifade veren eski İstihbarat Kurmay Yarbay Bülent Sevindik 'itirafçı' olarak verdiği ifadede, örgütün Gezi'deki kaos ortamının devam edeceğini düşündüğünü, bu sebeple meydanlara çıkarak destek verdiğini anlattı.

"İSTEDİĞİMİZ BİR HÜKÜMET KURULMASINA OLANAK SAĞLAYACAĞIZ”

FETÖ itirafçısı Sevindik, 2013-2014 yılında Bilgi Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu dönemde 'Esat' kod isimli örgüt abisiyle Ankara'da bir örgüt evinde görüştüğünü söyledi. Sevindik görüşmede, örgüt imamının kendisine, "Bu hükümet devrilmeli. Gezi olayları süreciyle başlayan kaos ortamı devam edecek. Meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum örgütlerine destek veriliyor. Eninde sonunda bu amaca ulaşılacak ve isteğimiz doğrultusunda hakimiyetimizin yoğun olduğu bir hükümet kurulmasına olanak sağlayacağız' dediğini" aktardı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.