'Gezide teröristler var' diyen Ali Babacan, 'Gezi davası' şikayetini geri çekti

'Gezide teröristler var' diyen Ali Babacan, 'Gezi davası' şikayetini geri çekti

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gezi davasının sonuçlanmasından 2 ay sonra dilekçe vererek şikayetini geri çekti.

AK Parti'den ayrılarak Deva Partisi'ni kuran Ali Babacan'dan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir hamle geldi. Babacan, Gezi davasında çıkan kararlardan iki ay sonra mahkemeye dilekçe vererek şikayetçi olmadığını belirtti.

Babacan'ın yanı sıra Sadullah Ergin de şikayetçi olmadığı konusunda başvuruda bulundu.

Babacan’ın dilekçesinde dava sürecinin hiçbir safhasında mahkemeye mağdur olduğunu söylemediği ve yargılanan kişilerden şikayetçi olmadığı belirtildi. Babacan'ın seçime aylar kala bu ani değişimi 'Gezi' savunucularından oy devşirmeye çalışması olarak yorumlandı.

 

DAVUTOĞLU DA DİLEKÇE VERMİŞTİ

 

Öte yandan Gezi davasıyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da haziran başında mahkemeye dilekçe vererek bir şikayetlerinin olmadığını söylemişti.

Davutoğlu’nun avukatı mahkemeye sundukları dilekçede “Müvekkilimiz bu dosyayla ilgili olarak bu zamana kadar herhangi bir şikayette ve beyanda bulunmamış, taraf olmamıştır” demişti.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

 

Ali Babacan'ın şikayetini geri çekmesiyle birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Babacan'ın geçmiş yıllarda gezi ve gezi eylemcileri için söylediği sözler yeniden gündeme geldi. 

Babacan Gezi döneminde "Gezide teröristler var. Erdoğan demokrasi ve özgürlük için çalışıyor." demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.