Gıda Dedektifi için flaş iddia: Önce eleştiriyor, sonra sponsor alıyor

Gıda Dedektifi için flaş iddia: Önce eleştiriyor, sonra sponsor alıyor

'Gıda Dedektifi' sayfasının yöneticisi Şehir Plancısı Musa Özsoy, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Özsoy ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Sosyal medya günümüz kullanıcısının alışveriş alışkanlıklarını tamamen değiştirmiş durumda. Yapılan incelemeler, ürünler hakkındaki görüşler vatandaşın satın almasında önemli önem taşır hale geldi. Gıda içerikleri de bunların başında geliyor. İnsan sağlığı için kritik önem taşıyan gıda ürünleriyle ilgili içeriklerin kontrolsüz bir şekilde yayılması da bazı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor. Özellikle de sponsorlu içerikler, gıda ürünleriyle ilgili önemli tehlikeler oluşturabiliyor.

 

GIDA DEDEKTİFİ SAYFASI İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA


Gıda ürünlerine yaptığı incelemeleriyle bilinen 'Gıda Dedektifi' isimli sayfa son dönemde popülerliğini iyice artırmış durumda.

Musa Özsoy'un yönettiği Gıda Dedektifi sayfasının, ilk başlarda sadece bağımsız ürün incelemeleri yaptığı fakat daha sonra popülerliğinin artmasıyla birlikte iş birlikleri yapmaya ve ücretli incelemeler yayınlamaya başladığı iddia edildi.


NİSAN AYINDA ELEŞTİRDİ, EYLÜLDE SPONSORLUK ALDI


Gıda Dedektifi sayfasıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Oda TV, sayfanın yöneticisi Özsoy'un önce eleştirip sonra ücretli sponsorluk aldığını iddia etti.

Söz konusu konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım, Nisan ayında eleştirilen bir hazır noodle ürününü inceledikten sonra Eylül ayında farklı bir markadan sponsorlu içerik alınmasıyla gündeme geldi. İki içeriği karşılaştırdığımızda, ilk incelemede 'monosodyum glutamat ve cüzi aroma' vurgusu yapılırken, sponsorlu içerikte aroma çeşitliliği öne çıkarılmış gibi görünüyor.

Sponsorsuz incelemede eleştirilen üründe 'emülgatör' katkısı belirgin bir şekilde göze çarparken, aynı katkı sponsorlu içerikte de bulunsa da cümle içinde sadece yüzeyden geçiştirilmiş gibi duruyor.

Bununla birlikte başka bir iddia ise Özsoy'un eleştirel içerikler sonrası ücretli sponsorluk vermeyen markaları özellikle ve ısrarla hedef aldığıyla da ilgili oldu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.