Gıda devinin sahiplerine 'FETÖ üyeliği' davası

Gıda devinin sahiplerine 'FETÖ üyeliği' davası

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Arbel Gıda’nın sahiplerine FETÖ üyeliği hakkında dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede Akbel Gıda’nın üç kardeşten ikisi FETÖ’ye üye olmakla, biri ise örgüte yardım etmekle suçlanıyor. Arslan Kardeşlere yönelik suçlamanın gerisinde ise, yönetiminde oldukları şirketin, 17-25 Aralık sonrası Bank Asya hesaplarında yaşanan hareketlilik yatıyor.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, sanıklar ise yaptıkları savunmalarda suçlamaları reddetti, 'FETÖ’ye yardım etmediğimiz için 2012’de tüm hesaplarımıza tedbir konuldu' dedi.

6 sanıklı davanın ilk duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta yapıldı. Arbel Gıda AŞ avukatı Murat Altındere ise davaya ilişkin şunları söyledi:

"Açılan davada söz kon suçlamalar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor.”

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, sanık olarak yer alan isimler Mahmut-Hasan Hüseyin Arslan ile, Akbel Gıda’nın imza yetkilisi olan yöneticiler Ayşe Gülçin Hazar, Ömer Abdullah Özdemir ve Abdülkadir Külahçıoğlu. Hakkında dava açılan isimlerden Abdullah Özdemir aynı zamanda Mersin Ticaret Borsası başkanı olarak görev yapıyor.

BANK ASYA’DA 45 HESABI TESPİT EDİLDİ

İddianamede Mahmut ve Hasan Arslan kardeşler, FETÖ üyesi olmakla, diğer sanıklar ise örgüte bilerek yardım etmekle suçlanıyor. Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna göre Arbel Gıda’nın, müflis Bank Asya’da toplam 45 hesabı bulunuyor. Anılan hesaplardan 8’i 17-25 Aralık sonrası açıldı.

HESAPLARDA DEVASA HAREKETLİLİK TESPİT EDİLDİ 

Rapora göre, şirketin Bank Asya’daki hesaplarında özellikle Ocak 2014-Eylül 2014 döneminde hareketlilik yaşandı. Rapora göre 2013 genelinde şirketin hesabına gelen EFT tutarı 1.935.252 bin TL iken, bu tutar 2014 yılında 5,5 kat artarak 10.649.284 TL oldu. Savcılık, şirket hesaplarında 2014 Ocak ayından itibaren yaşanan hareketliliği şüpheli buldu.

HESAPLARIN AÇILMASINDA HABERLERİ OLMADIĞIKLARINI SÖYLEDİ

Şüpheliler ise yaptıkları savunmada özetle, “Şirket bir çok banka ile çalışıyor. Bank Asya ile o dönem çalışılmasının nedeni, nakliyecilere yapılan ödemelerin bu banka üzerinden yapılması. Açılan bazı hesaplar ise, bizzat bankanın kendi inisiyatifi ile açtığı ve bizim haberimiz olmadan açılan ve kapatılan hesaplar. FETÖ’ye yardım söz konusu değil. Örgüt, 2012 yılında, kendilerine yardım yapılmadığı için bütün hesaplara tedbir koydu” şeklinde oldu.

FETÖ’NÜN ARSLAN AİLESİYLE HUSUMETİ VARDI 

Arbel Gıda AŞ avukatı Murat Altındere ise davaya ilişkin şunları söyledi: "Açılan davada söz kon suçlamalar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Şirket kayıtlarının eksik incelenmesi neticesinde iddianame düzenlendi. Fakat, konuya ilişkin araştırmada ve TMSF'den gelen yazıda, 2014 yılı sonrası açıldığı belirtilen hesapların müflis Bank Asya çalışanları N. B. ve M. U. K. tarafından açıldığı, şirket yöneticilerinin imzasının dahi olmadığı bilgisi yer alıyor.

Bahse konu, hesap artırımı yapıldığı iddia edilen hesap ise şirket personelinin tamamen ticari amaçlı, küçük ölçekli nakliye ve gümrük ödemeleri için açılan bir hesap.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Eylül 2014 tarihli açıklamasından hemen bir gün sonra tüm hesaplar kapatıldı. Şirketin çalıştığı banka sayısı 30. Şirketin, o dönemki banka hesaplarındaki toplam işlemin binde 0,5’i bu banka üzerinden yapılmış.

Zaten, Aile olarak bu yapı ile 17-254 Aralık öncesi başlayan bir husumet söz konusu. Ailenin tüm mal varlığına 2012’de el konuldu. Ailenin, böyle bir hain örgüte destek vermesi söz konusu değil. Zaten, aynı mahkemede Arslan Ailesinin müşteki olduğu 2015/370 sayılı dosya de bulunuyor. Bu durum büyük bir çelişkidir. Taktiri kamuoyuna bırakıyoruz. Gerçeğin ortaya çıkacağına eminiz.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.