Gıdada yeni skandal! Çay diye domuz kanı içiriyorlar

Gıdada yeni skandal! Çay diye domuz kanı içiriyorlar

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı, gıdada ki taklit ve tağşiş ürünler ve bu ürünleri üreten firmaların isimleri kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Hileli gıda ürünü üreten firmalara kesilen cezalar ise caydırıcı değil.

Gıda üreticilerine verilen cezaların caydırıcı olmaması hileli gıdada patlama yarattı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı liste hileli gıda ürünündeki dehşeti gözler önüne seriyor. Son verilere göre bir yılda hileli gıda üretimi yapan firma sayısı 173’ten 618’e çıkarak yüzde 257’lik artış göstermiş. Hileli gıda ürünü sayısındaki artışın ise daha korkunç boyutta olduğu gözleniyor. Yine son bir yılda hileli ürün sayısı, 282’den 1211’e çıkarak yüzde 648 artış göstermiş.

CEZALAR YETERLİ DEĞİL

Hatalı gıda üretimi yapan firmalara verilen cezalar caydırıcı olmadığı için günden güne hatalı ürün sayısı aratarak rekor seviyeye ulaştı.

 

DOMUZ ETİ, AT ETİ, EŞEK ETİ

Türkiye’nin tanınmış gıda firmasının ürettiği ve birçok ünlü markette satılan sucuklarda domuz eti çıkmış, yine ünlü gıda firmalarını köftelik kıymalarında tek tırnaklı (At, Eşek) etleri tespit edilmişti.

 

KAÇAK ÇAYDA DOMUZ KANI

Köfte, salam, sucuk, yoğurt, çikolata gibi yüzlerce üründe hileli ve taklit, tağşiş katkı kullanıldığının tespit edilmesinden sonra kaçak çayda “Domuz kanı” kullanıldığı da ortaya çıktı. Çayın rengini koyulaştırmak için kullanıldığı belirlenen domuz kanı sağlığa da son derece zararlı.

 

ek.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.