Gizemli kazıda flaş gelişme

Gizemli kazıda flaş gelişme

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaklaşık bir senedir devam eden gizemli kazıda flaş bir gelişme yaşandı.

Tarsus’un 82 Evler Mahallesindeki bir evde yaklaşık 1 yıldır devam eden ve özel harekat polislerinin gözetiminde bulunan gizemli kazının sona erdiği açıklandı.

82 Evler Mahallesindeki kazı alanının görevliler tarafından toprakla kapatılmaya başlandığı kaydedildi.

Kazı Ankara’dan oluşturulan 20 kişilik ekip tarafından 13 Kasım 2016 tarihinde başlatılmış ve gizlilik içerisinde yürütülmüştü. Kazı alanına milletvekilleri dahil kimsenin giriş-çıkışına izin verilmedi. Kazı yerine 5 defa girmek için girişimde bulunan fakat güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bu akşam kazı alanına gelerek yetkililerden bilgi aldı.

İşte Milletvekili Atıcı’nın kazıya ilişkin yaptığı o açıklama;

"Burada bir arkeoloğun bir çalışma yapması gerekiyordu. 'Burada bir İncil arıyoruz, yeraltı şehri arıyoruz' demeleri lazımdı. Millete açık açık söylenmesi lazımdı. Bir şey bulduysak davul zurnayla duyurmalıydık. Buraları kapattılar, yer altını açtılar. Bütün evlerin duvarlarını çatlattılar. Burası milletin yeriyse milletten gizli iş yapılmaz. Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler. İçeride arkadaşlardan bir kısmı da tepki de gösterdi. Bununla ilgili daha önce tehditler de aldık.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.