Gizemli kazıda tonlarca altın mı çıkarıldı?

Gizemli kazıda tonlarca altın mı çıkarıldı?

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde tam bir yıl süren ve geçtiğimiz günlerde sona eren gizemli kazı hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Tarsus’un 82 Evler Mahallesinde 1 yıl süren kazı bitti ancak tartışmalar bitmedi. Ülke genelinde herkesin dikkatini çeken gizemli kazı alanına hâlâ kimse yaklaştırılmıyor. Efsanelerle çalkalanan mahallenin sakinleri ise ‘Bir şey bulunamadı’ açıklamasını inandırıcı bulmuyor. Mahalle sakinleri kazıda tonlarca altının bulunduğunu iddia ediyor.

Gizemli kazıya ilişkin 1 yıldır ‘Kral Dakyanus'un hazinesi bulundu’, ‘Hz. Musa'nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor’, ‘Yeraltı şehrine ulaşıldı’, ‘Tonlarca altın çıktı’ gibi efsanelerle tüm Türkiye'nin dikkatini çeken kazının ‘Bir şey bulunmadı’ denilerek bitirilmesi ise kimseye inandırıcı gelmedi ve tatmin etmedi.

İsmini söylemek istemeyen bir mahalle sakini yaşananları şöyle özetledi:

"CHP'li Milletvekili Aytuğ Atıcı’yı kazı alanına alarak açıklama yapan kişiler, 3 çukur açıldığını, diklemesine açılan çukurlarda katmanların incelendiğini vurguluyor. Pekiyi, kazı alanının çevresinde bulunan sokaktaki çökmeler ve evlerin duvarlarında oluşan çatlaklar bu dikey çukurlar nedeniyle mi oldu? Buna kesinlikle inanmıyoruz. Bize göre burada çok çok kıymetli tarihi eserler veya tonlarca altın bulundu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.