Gizli tanık evinde ölü bulundu

Gizli tanık evinde ölü bulundu

Ergenekon diye bilinen kumpas davasının gizli tanığı Ümit Sayın evinde ölmüş olarak bulundu. Sayın'ın ölüm sebebi araştırılıyor.

Ergenekon kumpas davasının gizli tanıklarından olan Ümit Sayın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Sayın evinde ölü bulundu.

GİZLİ TANIK ANADOLU’YDU

Ergenekon davasında tutuklanan Doç. Dr. Ümit Sayın’ın gizli tanık ‘Anadolu’ olduğu ortaya çıkmıştı. Ergenekon davasında “Anadolu” isimli gizli tanık olan Ümit Sayın, kendisinin savcılar tarafından tehdit ve baskıyla gizli tanık yapıldığını itiraf ederek gizli tanıklıktan çekilmişti.Sayın dilekçesinde, “Ergenekon kumpasının FETÖ/PDY yapılanması tarafından (PKK/KCK örgütüyle koordine olarak) TC devletine, Türk hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı zarar vermek için oluşturulduğu ortaya çıktığı ve bu durumu detaylı olarak anladığım için gizli tanıklıktan çekildiğimi mahkemenize bildiririm” ifadelerini kullanmıştı.

 

umit-sayin.JPG

 

ÜMİT SAYIN KİMDİR?

 

Habip Ümit Sayın (d. 14 Ocak 1961, İstanbul), Türk tıp doktoru. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

 

1987'de tıp doktoru unvanını aldı. 2001-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde yardımcı doçent olarak çalıştı. 2004 Nisan ayında doçentliğe terfi etti.

2008 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştır. 26 Şubat 2008'de tutuklanmış olan Habip Ümit Sayın 23 ay (yaklaşık iki yıl) tutuklu kaldıktan sonra 29 Ocak 2010'da tahliye edildi. Evinde yapılan aramalarda 2001 yılında bir mezarlıkta öldürülen Üzeyir Garih'in aldığı bıçak darbelerini ayrıntılarıyla anlatan bir şema bulunmuştur. Faili meçhul bir suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun ölümünden aylar önceki Bir MSN yazışmasında “Hablemitoğlu bir yıla kadar gidici. Belki iyi olur. Bir solucan ayıklanır' dediği belirlenmiştir. Davanın 35. duruşmasında bu sözleri düşünülmeden rastgele söyleniş sözler olarak nitelendirmiştir.

 

GİZLİ SANIK NEDEN ÖLDÜ?

Ergenekon kumpas davasının kilit ismi Ümit Sayın, yaşadığı evde ölü bulundu.Soruşturma kapsamında adreste bulunan bazı kimyasal maddelere incelenmek üzere el konuldu. Sayın'ın ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından netleşeceği öğrenildi.

Sayın’ın cenazesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.