Göçmen kaçakçılığı çetesine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı, 4'ü polis çıktı

Göçmen kaçakçılığı çetesine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı, 4'ü polis çıktı

Göçmen kaçakçılığı yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü polis, 2'si nüfus idaresinde çalışan memur, biri ise vergi memuru çıktı.

13 Ekim tarihinde göçmen kaçakçılığı yapan bir çeteye yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyonda şebeke lideri olduğu tespit edilen Hasan Gülerçoban gözaltına alındı. Gülerçoban'ın telefonu incelendi ve inceleme sonucu çeteyle bağlantılı 10 şüpheli daha tespit edildi.

Bu şüpheliler de 7 Kasım'da düzenlenen operasyon ile kıskıvrak yakalandı.

Şüphelilerin dijital incelemesinden belirlenen 5 şüpheli daha tespit edildi ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 15 şüpheliden 3'ü aktif görevde polis memuru, biri emekli polis memuru, 2'si nüfus idaresinde çalışan memur ve biri vergi memuru çıktı.

 

PARMAK İZİ KAYITLARINI SİLDİLER İDDİASI


İddiaya göre, göçmen kaçakçılığı yapan ve gözaltına alınan memurlar, alınan tahdit ve pasaport bilgileri ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü üzerinden usulsüz işlemler yaptı. Kaçak olarak ülkemize gelen yabancıların ikamet izni almasını sağladı. Bu işlem yapılırken, suça karışan bazı yabancıların parmak izi kayıtları silindi.

Yine şüphelilerin vize ihlali yapan yabancılara tahdit koyulmasının engellediği, böylelikle ülkemize girişlerinde herhangi bir yasakla karşılaşmamalarını sağladıkları da anlaşıldı. Bazı yabancıların hakkında giriş yasağı bulunmasına rağmen ülkeye girişinin sağlandığı da tespit edildi. Şüphelilerin ikamet izni almak isteyen yabancıları üçüncü kişilerin adreslerinde oturuyor gibi gösterdikleri de belirlendi.

Ev sahibinin haberi olmadan dairesinde gösterilen yabancılara usulsüz ikamet izni alındığı ve tüm bu işlemleri maddi menfaat karşılığı yapıldığı belirlendi. İddiaya göre şebeke boş evleri belirlemek için İl Nüfus Müdürlüğü personeli S.B.'den bilgi aldı. Bu adresler moto kurye F.Ö. tarafından kontrol edildi. Uygun olan adresler, sahte belgeler üzerinden yabancıların kaldığı konutlar olarak gösterildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'si serbest kalırken 13 şüpheli adliyeye gönderildi

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.