Gökçek giriş kapılarına servet harcamış

Gökçek giriş kapılarına servet harcamış

Ankara'nın 5 ayrı girişine Belediye tarafından yaptırılan kapılarla ilgili maliyet dudak uçuklattı.

Ankara'nın 5 ayrı girişine Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan kapılar ve meydanlara konan saatlerle ilgili maliyet, dudak uçuklattı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, toplam 52 adet saat kulesi ve 5 Şehir Giriş Kapısı için 35 milyon lira harcama yapıldığını savundu.

Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, şehrin 5 giriş kapısından 3’ü için, sermayesi toplam 120 bin lira olan iki ayrı şirkete 14 milyon 680 bin lira ödendiğini savundu. Kent giriş kapılarından ikisi için de 11 milyon 480 bin lira ödendiğini bildirdi.

Kentteki saat kulelerinden 10 tanesinin 135 bin liraya, 34'ünün 5 milyon 812 bin liraya, 16 saat kulesinin ise 4 milyon 238 bin liraya bir firmaya verildiği iddiasının da cevaplandırılmasını istedi. Gök ''Protokol yolu üzerindeki saat yolu tasarım işinin de 75 bin lira bedelle verildiği doğru mudur?'' diye sordu.

Gök, ''Toplam olarak 52 adet saat kulesi ve 5 adet Şehir Giriş Kapısı için 35 milyon TL ödendiği ve ihalelerde şeffaflık ve rekabet koşullarının oluşturulmaması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin en az 20 milyon lira zarara uğratıldığı doğru mudur?'' sorusuna da cevap istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.