Gökçek gitti yasak kalktı

Gökçek gitti yasak kalktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 23 yıl yapan fakat istifa etmek zorunda kalan Melih Gökçek’in gitmesiyle birlikte başkentte büyük bir değişim başladı. İşte haberin ayrıntıları;

Eski Başkan Melih Gökçek’in görevi bırakmasının ardından Mustafa Tuna başkanlığa seçildi ve başkentte köklü değişikliklere imza attı.

Gökçek’in 23 yıl içerisinde Ankara’da gerçekleştirdiği birçok önemli eseri yeni başkan Tuna kaldırdı. Son olarak Ankara’da metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılara, Melih Gökçek döneminde getirilen yasakta kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metroda müzik yapmanın bir sakıncası olmadığını belirtti.

Metrodaki müzik, yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde bir kişi şikayeti ile gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mavi Masa’yı arayan kişi, “Metrodaki yabancı uyruklu çocuklar dileniyor, müzik yapanlar da rahatsız ediyor” dedi. Mavi Masa görevlileri ise ‘’Böyle bir durumda acil butonuna basın, bir sonraki durakta bu kişiler güvenlik görevlilerince indirilip ceza kesilecek” cevabını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise mesajın yanlış anlaşıldığını, metro vagonlarında sadece dilenen veya yolcuları rahatsız edenler için acil butonuna basılabileceğini belirttiler. Acil butonunun sessiz olduğunu ve diğer yolcuları etkilemediğini belirten belediye yetkilileri, ‘Yolcuları rahatsız eden veya güvenliklerini tehlikeye atan kişiler, bir sonraki durakta güvenlik görevlileri tarafından istasyondan dışarı çıkarılır. Cezai yaptırım, belediyenin yetkisinde değil” açıklaması yaptı.

Metroda müzik yapmanın, yolcuları rahatsız etmemek koşuluyla serbest olduğu açıklandı. Amatör sanatçıların müziğinin belli kriterler içinde kimseyi rahatsız etmeyeceğini belirten belediye yetkilileri, sanatçıların metroda müzik yapmasının herhangi bir sakıncası olmadığını vurguladılar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.