Gökçek Neden Direniyor

Gökçek Neden Direniyor

Yılan hikayesine dönen Melih Gökçek’in istifası Ankara kulislerinde en çok konuşulan konulardan bir haline geldi. Gökçek’in istifa etmemesinin sebepleri üzerinde herkes bir fikir yürütüyor. 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ardından dün de Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dışında bu başkanlarla görüşme yapmadı.

İstifa taleplerinin yerel yönetim başkanlığı düzeyinde tebliğ edilmesinin ardından üç başkanın direnişi başladı.

Gökçek direniyor 
Kulislerde konuşulan bir başka konuyu ise Melih Gökçek’in görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı konusu oluşturuyor.

Bu konuda iki görüş var. Gökçek’e bir kurumda müsteşar veya genel müdür düzeyinde bir görev verileceği ve 2019 seçimlerinde de milletvekili adayı yapılacağını iddia edenler ile hiçbir görev verilmemesi gerektiğini savunanlar bulunuyor.

AK Parti, 27 Eylül’de yapılan MKYK toplantısında isimleri belirlenen belediye başkanlarının istifasının gecikmesi üzerine zamanı  hızlandırdı.

Son MKYK toplantısında görevden ayrılmalarına karar verilen Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce ve Niğde belediye başkanlarından, sadece ikisinin istifa etmesi ve diğerlerinin direnmeleri, partide sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep oldu.

BAŞBAKAN DEVREDE

Bu sürecin uzamasının partiye zarar vereceğinin konuşulması üzerine önce İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın devreye girdi.

Soylu’nun bir hafta önce Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarıyla görüştüğü öğrenildi.

Bu süreç, başkanların direnmesi durumunda partiden ihraç edilmeyecekleri ve bakanlık aracılığıyla azledileceklerinin duyurulması anlamına geldi.

Başbakan Yıldırım, 14 Ekim’de Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la, dün de Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’yle görüştü.

Yıldırım’ın, bu sürecin uzatılmasının hem parti hem de başkanların aleyhine netice doğuracağına ait değerlendirmelerde bulunduğu ve bir an önce gereğinin yapılmasını istediği iddia edildi.

GÖKÇEK İÇİN BAŞKANLIK SONRASI İKİ ALTERNATİF

Üç başkanın direnmesi, AK Parti kulislerinin de en çok konuşulan konusu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tavrının diğer iki başkanın direncine sebep olduğu, Gökçek’in istifasının bunları da çözeceği yorumu yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.