Gökçek The End: İstifa etti!

Gökçek The End: İstifa etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında istifa etti.

Meral Akşener’in avukatlığını da yapan yazar Fidel Okan, Melih Gökçek’in bu gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği haberini siyasetcafe.com okurlarıyla paylaşmıştık.

Fidel Okan’ın twitter yaptığı paylaşım doğru çıktı ve Erdoğan "nihai kararı" bildirmek için Gökçek ile bir görüşme gerçekleştirdi.

GÖKÇEK DEVRİ BİTTİ

1994 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında “istifa” etti ve Ankara’da bir devrin sonu geldi.

Melih Gökçek sıra ile ANAP, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapmıştı. Gökçek, AK Parti’nin kuruluş döneminde Demokrat Parti’yi kullanarak, AK Parti ve Erdoğan’a karşı “Onların hakkından ben gelirim” diyerek, siyaset yapmaya çalışmış ancak sonrasında yaptığı anlaşma ile AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan olmuştu.

METAL YORGUNLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarla AK Parti teşkilatlarında ve Belediyelerde “metal yorgunları” olduğunu söylemişti. Erdoğan, “metal yorgunu” parti ve belediye yöneticilerinin kendilerinden istifa etmesini yoksa görevden alınacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından AK Parti’nin 22 il başkanı istifa ettiğini beyan etmişti.

ERDOĞAN'DAN 15 TEMMUZ KRİTERİ

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana araları açık olduğu bilinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yoğun baskılar sonucunda “istifa” etmesinin ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çevrilmişti.

Gökçek, Erdoğan’ın İran’a gidişi öncesinde “istifa et” baskısına karşı direndi. Fakat, Erdoğan’ın yoğun baskısı sonucunda Melih Gökçek istifasını vermek zorunda kaldı. Gökçek'in istifasını yarın açıklaması bekleniyor.

ANKARA’YA VEYSEL TİRKAYİ Mİ GELİYOR?

Melih Gökçek’in istifasının ardından AK Parti kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok ismi geçen isim ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki.

Veysel Tiryaki’nin 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlere kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda duracağına kesin gözüyle bakılıyor.

GÖKÇEK'TEN SON TWİTLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından son twitlerini paylaştı ve istifa konusunda herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti. 

gokcekistifayeni.jpg

gokcekistifayeni1-001.jpg

gokcekistifayeni2.jpg

 

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum