Gökçek’i yıkacak gelişme: Turgut Altınok AK Parti adayı

Gökçek’i yıkacak gelişme: Turgut Altınok AK Parti adayı

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adının geçtiği Keçiören’de AK Parti Turgut Altınok ile yerel seçimlere girecek.

TURGUT ALTINOK GERİ DÖNÜYOR

Ankara’da yerel seçimlerde AK Parti’nin kimi aday göstereceği kamuoyunda tartışılırken, bomba gelişme Keçiören’de yaşandı.

AK Parti kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre AK Parti Keçiören’de daha önce MHP ve AK Parti’den belediye başkanlığı yapmış olan Turgut Altınok’da karar kıldı.

Erdoğan tarafından istifa ettirilen Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu için Keçiören’i istediği siyaset kulislerine yansımıştı. Ancak; Gökçek’in MHP ile yaşadığı dirsek temasının Erdoğan tarafından olumsuz karşılandığı Beştepe’de konuşuluyor.

Gökçek’in oğlu Osman Gökçek için en azından Sincan’ı istediği ve bu şekilde yerine Sincan’dan gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya bir cevap verme arzusu içerisinde olduğu Ankara kulislerinden yansıyan bilgiler arasında.

ANKARA’DA HESAPLAR KARIŞIK

Öte yandan AK Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok yoğun bir kapışmanın olduğu siyaset kulislerinde dillendiriliyor.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı olan Kayserili Mehmet Özhaseki’nin Ankara’yı çok istediği belirtilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da adı AK Parti anketlerinde bulunuyor.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre Özhaseki’nin arkasında Ankara’yı parselleyerek rantıyla milyarlarca dolar kazanan “eski Ankara lobisi” var. Bu lobi Özhaseki ile kesilen Ankara rantını yeniden kendi havuzlarına doldurmanın planlarını yapıyor.

SÜLEYMAN SOYLU TASFİYE Mİ EDİLECEK?

İçişleri Bakanlığı boyunca terör ile mücadelede oldukça başarılı olan Süleyman Soylu’nun da AK Parti içindeki “Kürt lobisi” tarafından hedefe alındığı siyaset kulislerinde en çok konuşulan konulardan. Soylu’nun “kazanamayacağı” düşüncesiyle İzmir’e aday yaptırılması için büyük bir uğraş var. Soylu’nun Ankara’da bir şansının olduğu ancak; gerek Ankara gerekse İzmir’e aday olması durumunda her halükarda tasfiye edilmesinin muhakak olduğu belirtiliyor.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.