Gökçek'i zora sokacak yolsuzluk iddiası

Gökçek'i zora sokacak yolsuzluk iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bütçe Tahsilat Müdürü Hasan Can, sahte makbuzla topladığı vergilerle birlikte kaçtı. Gökçek, Hasan Can'ın aldığı paraları esnaftan tekrar istiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Tahsilat ve Bütçe Müdürü olarak on yıldır görev yapan Hasan Can'ın, esnaftan sahte makbuzla vergi tahsilatı yaptıktan sonra kaçtığı ileri sürüldü. Yaklaşık 10 milyon lira ile ortadan kaybolan Can'ın, sahte makbuzla tahsilatı makam odasında yaptığı ortaya çıktı.

 

Büyükşehir Belediyesi'nin Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan gelen ödeme emri üzerine yıllardır ödedikleri vergilerin karşılığında verilen makbuzların sahte olduğunu öğrenen esnaf savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

FATURA ESNAFA KESİLDİ


Tabela vergisi olarak taahhuk eden 3 bin 600 lira ödemeyi belediyede Hasan Can'ın makamında ödeyerek makbuzunu aldığını söyleyen işletmeci M.K, "Ödeme yaparken makamında kamera da vardı. Kamera kayıtlarına baksınlar. Hasan Can görevden alındıktan sonra ödediğimiz parayı bizden tekrar istiyorlar" dedi.

 

Savcılığa suç duyurusunda bulunan M.K, birçok esnafın tabela, reklam ve birçok vergisini ödemesine karşı ellerindeki makbuzlar sahte olduğu için aynı durumda kaldıklarını ve çoğunun korkudan suç duyurusunda bile bulunamadığı dile getirdi.

 

SAHTE İLE GERÇEĞİ FARKSIZ


Hasan Can'ın kurbanlarından sadece biri olan M.K şunları söyledi: "Bu ülkede belediyenin müdürüne de güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Ben verdiğim paranın karşılığında makbuz almasam anlarım. Belediyenin içinde kesilen makbuzun sahte olup olmadığını ben nereden bileyim. Hasan Can'ın sahte makbuz vererek bizi dolandırdığı söyleniyor. Bize gösterilen asıl makbuz ile sahte denilen makbuzun hiçbir farkı yok."

 

 (Yurt Gazetesi - Atlas Sibel Arslan) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.