Gökçek'ten FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün akrabası ve Hüseyin Gülerce'nin kardeşine milyonluk ihale

Gökçek'ten FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün akrabası ve Hüseyin Gülerce'nin kardeşine milyonluk ihale

Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek zamanında FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün akrabasına ve Hüseyin Gülerce'nin kardeşine milyonluk ihale verildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yaşanan usulsüzlükler ile ilgili suç duyurusu yapıldı.

Melih Gökçek döneminde yapılan işlemleri, verilen ihaleleri  araştıran belediye bünyesindeki komisyonun ulaştığı yeni bilgiler açıklandı.

Belediye’nin iştiraki olan Seğmen Su’daki fabrikalar hakkında düzenlenen rapor ve raporda yer alan görüntüler dikkat çekti.

Buna göre, AFM isimli bir şirketin, düşük ücretlerle aldığı atıl ve kullanılmaz durumdaki fabrikalar sermaye artırımı yoluyla Belediye iştiraki Seğmen Su adına Belka A.Ş’ye satıldı.

Yapılan bu alımlardaki sözde fabrikaların yıkık dökük olduğu, bazılarının yapılan çizimlerle atış poligonu gibi kullanıldığı görülürken, belediyenin bu satışlarla 48 milyon lira zarara uğratıldığı öğrenildi. 

Belediye'nin konuya ilişkin suç duyurusunda şu bilgiler yer aldı:

 

BEYNAM SU (Bağiçi Köyü): AFM tarafından düşük ücretle alınıp, 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 3 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 4.737.500,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina.

- AYUDUM SU (Karacadere Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2015’te sermaye artırımından 14 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 5.825.000,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina ve 1 adet çalışmayan, kullanılamaz tahribatta damacana makinesi.

- FİLİZ MEMBA SUYU (Güzelcekale Köyü):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 6.000.000,00 TL maliyetle satılan bina ve atıl durumdaki damaca makinesi.

- SEĞMEN SU (Haymana):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te sermaye artırımından yaklaşık 5 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ye 14.880.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

- BAĞİÇİ İNCİ SU (Bağiçi Köyü):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 4 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 12.350.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

 

48 MİLYARLIK ZARAR VE SUÇ DUYURUSU

 

İncelemeler sonucu 48 milyon liralık zarar tespit edildi. Zarar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulan isimler ise dikkat çekti.

Suç duyurusunda ismi geçenlerden birisi o dönemde alımları yapan Belka A.Ş'de yöneticilik yapan Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce, diğeri ise  15 Temmuz darbe firarilerinden Adil Öksüz’ün akrabası Ömer Öksüz.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.