Gökçek'ten firari FETÖ’cülere imar kıyağı!

Gökçek'ten firari FETÖ’cülere imar kıyağı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in, başkanlığı döneminde firari FETÖ'cüler Emre Uslu ve Önder Aytaç'a imar kararlarında yarar sağladığı ortaya çıktı.

Ankara Keçiören Belediyesi bölgesinde bulunan Saray’da kurulan ikinci konut kooperatifinden tanıdık FETÖ’cüler çıktı. Şu anda kaçak olan FETÖ’cü Önder Aytaç ve eşinin yöneticisi olduğu kooperatifte bir diğer FETÖ’cü Emrullah (Emre) Uslu da hisse sahibi olarak görülüyor.

 

screenshot-3-033.jpg

Firari FETÖ'cü Emre Uslu

 

GÖKÇEK ENGELLERİ KALDIRDI

Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde, FETÖ’cülerin her engeli aşarak rayiç bedelinin çok altında TOKİ’den aldıkları Keçiören Saray’daki arsada kurulan ikinci kooperatifte de çarpıcı isimler çıktı. Kooperatifin adı “İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi” olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Kooperatifin başkanı, 2014 yılında hakkında çıkarılacak yakalama kararını önceden öğrenerek yurtdışına çıkan ve halen kaçak pozisyonunda olan eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç olarak görülüyor. Aynı zamanda kooperatifin muhasip üyeliğini ise yönetime giren Yasemin Tecimer üstlenmiş. Aytaç ile birçok ortak program yaptığı bilinen Tecimer, eşinden ayrılmasının ardından Önder Aytaç’la evlendi. Aytaç’ın İngiltere’de yaşadığı, zaman zaman Afrika ülkelerine serbestçe seyahat ettiği sık sık basına yansıyor.

 

screenshot-1-042.jpg

Firari FETÖ'cü Önder Aytaç

 

KOLAYLIK SAĞLANDI
Her türlü kolaylığın ve rantın sağlandığı kooperatifin tanınmış FETÖ’cülerinden birisinin de Emre Uslu olduğu evraklara yansımış. Gerçek adı “Emrullah” olan, örgüt lideri Fethullah Gülen’in bir dönem ABD’de korumalığını yapan, daha sonra “akademisyen-yazar” olarak da çalışan Emre Uslu da kaçak durumda. Halen ABD’de lüks içinde yaşayan Uslu’nun kooperatif kayıtlarında adresi “Şemsipaşa Mahallesi, 17. Sokak, No: 8/5 Küçükköy/İstanbul” olarak görülüyor.

 

HER SORUNU ‘ÇÖZDÜLER!’
Darbe girişimi öncesinde “FETÖ yapılanmasının hiçbir engel tanımadığı, her türlü konuyu kolayca çözmesi”, bölgede yaşayan yurttaşların davalarına da konu oldu. Yurttaşlardan Kemalettin Demir, TOKİ’nin arsayı FETÖ’cülere satmasını yargıya taşıdı. Demir, dilekçesinde, kapatılmadan önce 2008 yılında Saray Belediye Başkanlığı’nın tutumunu ve FETÖ’ye sağlanan kolaylıkları şöyle anlattı: “Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun’un koordinesinde mera vasfındaki bu arazilerin Saray Belediyesi’nin kasasından 200 bin TL’ye yakın bir bedel ödenerek önce mera vasfı kaldırılmıştır. Sonra TOKİ’ye devri sağlanmış ve daha sonra da apar topar Eskişehir yolundaki Tema Park arazisi satışı ilanında sadece ufak bir satırda yer verilmek suretiyle ilan edilerek, rekabet şartlarının oluşması amaçlanmadan daha doğrusu oluşmasına fırsat verilmeksizin blok şekilde satışı yapılmıştır.”

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.