Gökçek'ten MTV zammına tam destek: Bir günlük sigara parası

Gökçek'ten MTV zammına tam destek: Bir günlük sigara parası

Festivallere su gibi para harcayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek MTV zammına destek verdi ve “Ne olacak bir günlük sigara parası” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, zamma destek verdi, eleştirenleri eleştirdi. "Günlük 1 sigara parası" diyen Gökçek, "Ülke bölünsün daha mı iyi" şeklinde yorum yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam yapılacağını ve bu gelirin savunma harcamaları için kullanılacağını söylemişti. Toplumun her kesiminden zam haberine büyük tepki geldi. Zam oranının kabul edilemez derecede olduğu herkesçe yazıldı, konuşuldu. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek zammı eleştirenlere karşı çıktı ve zamma destek verdi. Gökçek yapılan zammın "savunma giderleri" için kullanılacağını hatırlattı ve "Devletin güvenliği herşeyin üstündedir. Ülke bölünsün daha mı iyi? Yapacağın fedakarlık günlük bir tek sigara parası." yorumunu yaptı.

GÖKÇEK ZAM ÜZERİNDEN MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

“Savunma giderleri için MTV'ye %40 zam yapıldı. Muhalefet ortalığı yıktı” diyen Gökçek,“Arkadaş yapacağın fedakârlık günlük bir tek sigara parası. İşte hesap" yazdı ve aşağıdaki metni paylaştı.

gokcekzam.jpg

VATANDAŞ FEDAKÂRLIK YAPSIN

Twitter üzerinden bir vatandaş ise Gökçek’i eleştirdi: “Ben sigara içmiyorum ne olcak. Sizi samimiyete davet ediyorum. Sizi ipten alan millete bunumu reva görüyorsun.”

Gökçek bu eleştiri üzerine devletin karşılaması gereken maddi yükü vatandaşın üzerine yıkan şu hesapları yaptığı paylaşımlarda bulundu:

“Bak Hakan, Türkiye’de toplam binek aracı sayısı 11.4 milyon. Geçen yıl satılan akıllı telefon sayısı 12.5 milyon”

“Sadece bir sene telefon değiştirmesek 5 sene mtv farkı çıkar. Sene de sadece ailece bir lokanta yemeğinden vazgeçsek mtv farkını karşılar.”

“Arkadaş zammı isteyen hiçbir iktidar yoktur. Ancak devletin güvenliği herşeyin üstünde... Allah korusun ülke bölünse daha mı iyi?”

“Ülkesi için fedakarlık yapmayan sonunda üzülür ama iş işten geçer...”

FESTİVALDE SU GİBİ PARA HARCADI

Vatandaştan fedakarlık yapmasını bekleyen Gökçek, daha geçtiğimiz yaz başkanı olduğu Ankara'da büyük bir festival yapmış, 22 yıldız sanatçıya konser verdirmiş ve su gibi para harcamıştı. Festivale karılan onlarca sanatçıya belediyenin kasasından fahiş ücretler ödeyen Gökçek, bu paraların da vatandaştan alınan vergilerle toplandığını unutmuş görünüyor. Vatandaşın kıt kanaat geçindiği ülkemizde her bir sanatçıya bir gecede milyarlarca para ödenmesi, toplum tarafından kabul görmüyor...

HER GECE İKİ YILDIZ SANATÇI

Festivalin tanıtımını ballandıra ballandıra yapan Belediye, bu sanatçıların ücretinin nasıl ve nereden ödeneceği konusunu hiç açmıyor. Kıt kanaat geçinen vatandaşın arabasını lüks olarak görüp, içtiği bir dal sigarayı "vatan elden gitse daha mı iyi" edebiyatıyla kapatmaya çalışan Gökçek'e çığ gibi tepki yağdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.