Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmişlerdi! TİP Hatay kararını verdi

Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmişlerdi! TİP Hatay kararını verdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesinin ardından Hatay'da DEM Parti ve EMEP adaylarını destekleme kararı aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğini duyuran Türkiye İşçi Partisi’nin kentte kimi destekleyeceği merak konusuydu.

TİP Parti Meclisi, Hatay’da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri DEM Parti ve EMEP’in adaylarını destekleme kararı aldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden DEM Parti Perihan Pakize Sinemlioğlu’nu, Emek Partisi ise Halil İmrek’i aday olarak göstermişti.

NE OLMUŞTU?


TİP, Hatay’da aday gösterdiği Gökhan Zan’ı “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” ifadeleriyle geri çekti.

Gökhan Zan ise “Adayım ve çekilmiyorum!” diyerek “TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan’ın montaj olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarında Turgay Kocakaya isimli kişiyle yaptığı konuşmada adaylıktan çekilmesi durumunda 3 milyon dolar alacağını önerdiği Zan’ın da 5 milyon dolar için pazarlık ettiği yer alıyor. Bir başka ses kaydında ise Zan TRT’de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık yaptığı öne sürülüyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.