Gölbaşın'da AKP'liler  MHP'ye geçti

Gölbaşın'da AKP'liler MHP'ye geçti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde AK Partili bir grup, 'Alnı secdeye değiyor diye ardına düştüklerimiz, Kur'an'la dalga geçebilecek kadar ahlaksızlaştı." diyerek partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen partililer, “Vereceğimiz her oyun vebali bir yana, bu saatten sonra kendisini aklayamayanlarla ‘AK Parti’ tabelası altında birlikte yol almak bizim için züldür.” dedi.


İstifa dilekçelerini yarın partinin ilçe teşkilatına sunacaklarını belirten AK Parti üyesi Cemal Likala, okuduğu basın açıklamasında, “Alnı secdeye değiyor diye ardına düştüklerimiz, Kur’an’la dalga geçebilecek kadar ahlaksızlaştı. Milletimiz açlıktan kırılıp, insanlar üç-beş lira borç için cinnet geçirip intihar ederken, bizim önder kabul ettiklerimiz, ayakkabı kutularında ve çikolata paketlerinde paralar çalarak hırsızlaştı.” ifadalerini kullandı.

İlçe teşkilatında kadın kollarında görev yapan Resmiye Tuncay, “Söylenenleri ve yapılanları içimize sindiremiyoruz. Artık burada kalmanın bir anlamı kalmamıştır.” diye konuştu.

Partilerini sert bir dille eleştirerek istifa eden grup, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yüce Peygamberimiz ‘Mümin kişi kimdir?’ diye sorulduğunda, o mukaddes zat, ‘Mü’min şerrinden emin olduğumu kişidir’ buyuruyor. Kaderimizi ellerine teslime ettiğimiz yöneticilerimizin,, yakınlarındaki bu yolsuzlukları ve hırsızlıkları yargı önünde aklamaya gayret göstermektense, gerilim politikasıyla halk içinde huzursuzluğa neden olmalarını görmezden gelemeyiz.

Dün birlikte yürüdükleri, samimi bir bağ geliştirerek referans kabul ettikleri arkadaşlarına, bugün gelip de terörist diyecek kadar değişebilenlerin; yarınlarda da bugünkü yol arkadaşları için neler söyleyecekleri ortadadır. Kişisel hak ve özgürlüklerimizin giderek sınırlandığı, ortak yaşam alanlarımızın giderek daraldığı, toplumun hızla sevgisizleştirilmeye çalışıldığı bir ortamda, sırf birileri milyar dolarına milyar katsın diye, sırf birileri Kur’an ayetleriyle dalga geçip milleti aldatsın diye, sırf birileri enaniyetlerine güç katsın diye bu vebale ortak olmayacağız. Vereceğimiz her oyun vebali bir yana, bu saatten sonra kendisini aklayamayanlarla ‘AK Parti’ tabelası altında birlikte yol almak bizim için züldür. Bu nedenle Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna beyan ederiz.”

Basın açıklamasının ardından istifa eden grup, alkışlarla eski partilerini protesto etti. İstifa edenlerin MHP’ye geçeceği belirtildi.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.