Google, Chrome' Kullanıcılarını Sevindirecek Haber

Google, Chrome' Kullanıcılarını Sevindirecek Haber

Windows kullanıcıları yine virüse maruz kalıyor. Her geçen gün kendini daha güçlü olarak geliştiren antivirüs programları aynı şekilde yenilenen ve şekil değiştiren virüsler için çare olmaya çalışıyor

Google, popüler tarayıcısı Chrome’da virüslerin bazı değişiklikler yaptığını ve bu değişikliklerin bile bir çok kullanıcıya çok büyük sorunlar yaşadığı takip edebildiği için artık virüs programların yapabildiği bazı özellikleri tarayıcısına ekledi. 

Son kullanıcı en büyük sorunlarından biri olan dahili arama motorunu değiştiren ve açılış sayfasını değiştiren virüsleri tek tıklama ile ortadan kaldıra bilen özellik bir çok kişi için hayat kurtarıcı olarak görünüyor.

Tarayıcıya bulaşan ve dahili arama motorunu değiştiren bir virüs tespit edildiği zaman Google Chrome bir uyarı çıkararak tekrar dahili arama motorunu Google olarak değiştirmenizi ve kötü amaçlı yazılımı sistemden silmenizi sağlıyor. 

Bu özellik kullanıcıyı korumakla da kalmıyor Google’a her gün bu yerde yapılan şikayetleri de bir anda azaltmaya yarıyor.

Antivirüs yazılımı Eset ile olan ortaklığı sayesinde bazı temel virüsleri tek tıklama ile ortadan kaldıran Google, bilgisayarlar için tam teşekküllü bir güvenlik sağladığını iddia etmiyor. 

Özellikle Windows kullanıcıları, güçlü ve daha sinsi virüslerden korunabilmeleri için ayrıca bir antivirüs yazılımını kullanmalarında yarar var.

Chrome’a eklenen bu özellikler sayesinde ciddi bir grup kullanıcın hayatında olumlu değişiklikler olacağı kesin. 

Bu sebeple Chrome tarayıcınızın güncel olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.