Google Hatay'ı haritadan mı sildi? O iddialara yanıt geldi

Google Hatay'ı haritadan mı sildi? O iddialara yanıt geldi

Google Haritalar'da Hatay’ı aratması sırasında gözükmediğini gören sosyal medya kullanıcısı haritanın önceki ve sonraki halinin ekran görüntüsüyle birlikte 'Google haritadan HATAY’ı sildi' paylaşımı yaptı.

Avukat Umur Yıldırım, Google Haritalar'da Hatay’ı aratması sırasında gözükmediğini görünce önceki ve sonraki halinin ekran görüntüsüyle birlikte 'Google haritadan HATAY’ı sildi. Google yanlışlıkla mı yaptı? Bilerek mi?' mesajını paylaştı. Google, o iddiaya yanıt verdi.

 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU 

 

Kahramanmaraş'taki depremlerden sonra böyle bir durum oluştuğunu iddia eden kullanıcılar Google'a tepki gösterdi ve konuyla ilgili açıklama beklediklerini dile getirdi.

 

MOBİL SÜRÜMDE GÖRÜNÜYOR

 

Google Haritalar’ın web sürümüne Hatay yazıldığında harita üzerinde işaretli olmadığı görülüyor.  Ancak Google Haritalar’ın mobil sürümünde böyle bir hata söz konusu değil. Bu da durumun bir yanlışlık sonucu gerçekleştiği görüşünü güçlendiriyor.

 

GOOGLE O İDDİALARA CEVAP VERDİ 

 

"Anadolu Ajansının Google'dan edindiği bilgiye göre, Hatay ve Kocaeli gibi merkez ilçesi olan şehirler, Google Haritalar'da 'province' şeklinde ifade edilen ve 'alanbölge' anlamına gelen yerler olarak kabul edilmektedir. Google Haritalar, bu gibi alanları haritada isimlendirerek göstermemektedir. Bu uygulamada haritalar yakınlaştırıldığında, bu şehirlerin adlarının sınır belirlemede kullanıldığı görülmektedir."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.