Google Maps sayesinde artık hepimiz birer Kaptan Cousteau olabileceğiz

Google Maps sayesinde artık hepimiz birer Kaptan Cousteau olabileceğiz

Google Maps (Google Haritalar) Street View özelliğine bir yeni uygulama daha getirdi. Google Maps sayesinde artık hepimiz birer Kaptan Cousteau olabileceğiz

Google Maps (Google Haritalar) Street View özelliğine bir yeni uygulama daha getirdi. Artık sadece cadde ve sokakları değil sualtı dünyasını da panoramik olarak izleyip keşfedebileceğiz.

Google ekibi, sualtı görüntüleri çalışmaları için ilk olarak Avustralya, Hawaii ve Filipinler açıklarındaki resiflerden görüntü almaya başladı. Çekilmiş olan sualtı görüntüleri, Street View’de Google ve The Catlin Seaview Survey şirketleri tarafından etkin hale getirildi.

google-maps1.jpg

Google’ın resmi sitesinde yer alan yazıda ise şu açıklamalar yapıldı:

“Google Maps’e ilk sualtı fotoğraflarını ekliyoruz, bir sonraki aşamadaysa insanlara dünyadaki en kapsamlı ve en kullanışlı haritayı sunmayı hedefliyoruz. Artık herkes birer sanal Kaptan Cousteau olarak kaplumbağalarla, balıklarla ve diğer canlılarla denizin derinliklerine dalabilecek”.

google-maps2.jpg

“Bugünden itibaren Google Haritalar'ı kullanarak balık sürüleriyle birlikte yüzen bir su kaplumbağası görebilir, bir manta vatozunu takip edebilir ve gün batımında resifi deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca, modern ve antik dünya mirası sit alanlarını çevrimiçi olarak bir araya getiren Dünya Harikaları Projesi kapsamında bu resif hakkında çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz.

google-maps3.jpg

Bu olağanüstü görüntüleri Google Haritalar'ın Street View özelliği üzerinden milyonlarca insanın kullanımına sunmak için, dünyadaki resifler üzerine temel bir bilimsel çalışma niteliğindeki Catlin Su Altı Araştırmaları (Catlin Seaview Survey) ile ortak çalıştık. Catlin Su Altı Araştırmaları, bu fotoğrafları çekmek için özel tasarım bir fotoğraf makinesi olan SVII kullandı. Bir deniz biyoloğu veya tutkulu bir dalgıç ya da denize adım atamayan bir su altı sevdalısı da olsanız, sizi Google Haritalar ile okyanusun derinliklerine dalarak keşfetmeye çağırıyoruz.”

google-maps4.jpg

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.