Google + Servisi kapanıyor

Google + Servisi kapanıyor

Google, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde ürün başarısını sürdürme konusunda yetersizliği nedeniyle bir sosyal medya sistemini kapatma kararı aldı.

Google, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde ürün başarısını sürdürme konusunda yetersizliği nedeniyle Google + sosyal medya özelliğini kapatıyor. Google, üyelerine duyurduğu açıklama Google + sosyal medya servisini Nisan 2019'dan itibaren kapatılacağını duyurdu.

 

GOOGLE + DA HESABI OLANLAR NE YAPACAK?

 

Google, 2 Nisan'da oluşturulan tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlacağını duyurdu. Böylece Google+'daki fotoğraf ve videolar Albüm Arşivinden ve Google+ sayfalarınızdan silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içerikleri indirip kaydetmeyi öneren Google, Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videoların ise silinmeyeceğini bildirdi.

 

Google, Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürebilineceğini dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler bir süre kalabileceğini bildirdiği açıklamasında, kullanıcıların kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü üzerinden görmeye devam edebilir ve Google+ tüketici sürümü silinene kadar G Suite kullanıcıları, bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebileceklerini açıkladı.

 

4 Şubat'tan itibaren yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacağını hatırlatan bildiride, Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörlerin, Google+ Topluluğu verileri indirip kaydetmeyi tavsiye etti. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacağını bildiren Google, sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanılması halinde, önümüzdeki haftalarda bu düğmelerin artık çalışmayacağını hatırlattı. Ancak, buna rağmen bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabileceğini belirten açıklamada Google ile Oturum Açma düğmesini gördüğünüz her yerde Google Hesabınızla oturum açabilineceği kaydedildi.

 

GOOGLE + YORUMLARI BLOGGER’DEN SİLİNECEK

 

Google+ ürününü kendi sitesinde veya başka sitelerdeki yorumlar için kullananlar, bu özelliğin 4 Şubat'ta Blogger'dan, 7 Mart'ta da diğer sitelerden kaldırılacağını hatırlatan açıklamada, tüm sitelerdeki Google+ yorumların tamamı 2 Nisan 2019'dan itibaren silineceğini bildirdi.  

 

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.