Google, Zeki Müren'i unutmadı

Google, Zeki Müren'i unutmadı

Google’ın özel günler ve kişiler için tasarladığı Doodle'da Türk Sanat Müziği’nin önemli sanatçısı Zeki Müren’i unutmadı.

Google’ın özel günler ve kişiler için tasarladığı doodle’da Türk Sanat Müziği’nin önemli sanatçısı Zeki Müren’i unutmadı.

Müziğin Paşası ve Sanat Güneşi olarak adlandırılan, Türk Sanat Müziği’nin en başarılı ismi olan Zeki Müren bugün yaşasaydı 87 yaşında olacaktı.

Şarkıcı, aktör, besteci ve şair olan Zeki Müren, Bursa’nın tarihi hisar ilçesinde 1931 yılında dünyaya geldi. Öğrenciliğine İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademi’sinde devam ettiği sırada TRT’nin desteklediği bir yarışmaya katılan Zeki Müren birinci oldu.

İl canlı performansını 1951 yılında İstanbul Radyo’sunda gerçekleştiren Zeki Müren, aynı yıl içerisinde Muhabbet Kuşu’nu kaydetti. Zeki Müren’in 1955 yılında oynadığı Manolyam isimli filmi ise altın sertifikaya sahip ilk Türk kaydı olarak tarihe geçti.

Zeki Müren 1955 yılında çıkmaya başladığı sahnelerde zamanla kendine özel tasarımlarla yer almaya başladı. Yüksek çizmeleri, mücevher kaplı pelerinleri, parıltılı tayt, peruk ve makyaja kadar kendi gardırobunu hazırladı.

Usta sanatçı 1991 yılında ise Devlet Sanatçısı seçildi. Zeki Müren’in anısına açılan, Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ise 2002 yılından bu yana eğitim vermeye devam ediyor. Ayrıca Müren’in Bodrum’da müze olarak kullanılan evi de binlerce öğrenciye burs fonu sağlıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.