Google'da 2017'de en çok bunları aradık

Google'da 2017'de en çok bunları aradık

Türkiye'de 2017 yılının en trend aramaları sıralamasına bakıldığında genel kategoride en çok "Milli Piyango", "Stres Çarkı" ve "YSK" araması yapıldı.

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de ve dünyada yükselen arama trendleri içeren listesini açıkladı. Listeye göre, Türkiye'de 2017 yılının en trend aramaları sıralamasında genel kategoride "Milli Piyango", "Stres Çarkı" ve "YSK" ilk sıralarda yer aldı. Küresel sonuçlarla ilgili Year in Search 2017 videosunda ise Nusret'in kendisine ve ünlü tuz atma hareketine de yer verildi.

Yılın Arama Trendleri 2017'de ise Türkiye'de en çok aranan isimler arasında sanatçı Vatan Şaşmaz, diziler kategorisinde Game of Thrones, yemek tariflerinde de krep yer aldı.

-İLK ÜÇ SORU NE OLDU? -

Google'da 2017 yılında Türkiye'de "Nedir?" sorusuyla aranan ilk üç kelime "Pestisit", "Varlık Fonu" ve "Chia Tohumu" oldu. Pestisit kelimesinin Ufak Tefek Cinayetler dizisinde kullanıldıktan sonra popüler olması dikkat çekiyor. Bu yılın en çok aranan ilk üç şarkısı ise Çağatay Akman'ın "Gece gölgenin rahatına bak", Aleyna Tilki'nin "Sen olsan bari" şarkıları ile düğünlerin vazgeçilmezi "Erik dalı gevrektir" yer aldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.