Google'dan 23 Nisan'a özel Doodle

Google'dan 23 Nisan'a özel Doodle

Dünyanın en büyük arama motoru Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmayarak özel bir doodle hazırladı.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmayarak özel bir doodle hazırladı.

 

doodle2.jpg

Peki Nedir Bu Doodle ?

Doodle'lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılını kutladığımız bugün, ilk olarak 23 Nisan 1921’de kutlanmıştı. Bu özel günün ismi ilk olarak “23 Nisan Milli Bayramı” olarak adlandırılmıştı. 1935’te ise “Hakimiyet-i Milliye Bayramı” ve 1981’de “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak isimlendirilmişti. 1927 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk‘ün kararıyla dünya çocuklarına hediye edilmişti.

Bu yıl yapılan kutlamalar ise Corona virüs tedbirleri kapsamında gerçekleşecek. Saat 21.00’da tüm Türkiye balkonlarda ve camlarda İstiklal Marşını okuyacak.

23 NİSAN ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

23 Nisan dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı ulusların çocukları da katılır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir." diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan'da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl tekrarlanır. Her 23 Nisan'da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.