Görevden alınan MHP’li Erhan Usta Abdullah Gül’ün kuracağı partiye geçecek

Görevden alınan MHP’li Erhan Usta Abdullah Gül’ün kuracağı partiye geçecek

Görevden alınan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, Abdullah Gül’ün 55 milletvekili ile birlikte kuracağı iddia edilen yeni partiye geçeceği öne sürüldü.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi AK Parti'nin geçmişteki önemli isimleri hakkında yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddialar Ankara kulislerinde dolaşıyor.

Siyasi kulislerde, Abdullah Gül’ün, önemli bir siyasetçinin lojistik desteği, bir medya patronunun yol göstericiliği, tanınmış iki STK başkanının desteği ve bakanlık yapmış vekillerin de olduğu grup ise Erdoğan’a 'siyasi operasyon' hazırlandığı bilgisi konuşuluyor.

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti’nin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar önergesine destek verdiği için, MHP Grup Başkanvekili görevinden alınan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, dün Cumhur ittifakına aykırı tutum sergilediği için disipline sevk edilmişti.

mn-001.jpg

Erhan Usta’nın bu tarz çıkışlar yapması, MHP’den istifa etmesi için zemin hazırlığı olarak yorumlandı. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın en çok fikrine danıştığı isim Erhan Usta’nın, MHP’den istifası ya da tasfiyesinden sonra Abdullah Gül’ün kuracağı yeni partide yer alacağı iddiaları gerçeklik kazanmaya başladı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.