Görme engelli gencin hazırladığı yazılımı 600 bin kişi kullanıyor

Görme engelli gencin hazırladığı yazılımı 600 bin kişi kullanıyor

Yıllar önce Irak'tan gelerek Türkiye'ye yerleşen 22 yaşındaki görme engelli Ahmet Settar'ın hazırladığı yazılımı 600 bin kişi kullanıyor.

Türkiye'de aldığı eğitimle binlerce engelli vatandaşın hayatını kolaylaştıran 22 yaşındaki görme engelli Ahmet Settar'ın azmi görenleri hayran bırakıyor.

Hayatında yaşadığı zorluklardan yola çıkarak azmetti ve görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir video yazılım programı geliştirdi.

Iraklı gencin yaptığı o program şimdi dünya genelindeki 600 bin görme engellinin hayatını kolaylaştırdı.

 

600 BİN KİŞİ KULLANIYOR

 

Programı dünya çapında 600 bin kişi tarafından kullanılan Ahmet Settar,“Ben multi extra programını yaptım, 16 tane iş yapıyor ama en güzel işini söyleyeyim video mesela. Videoları rahat rahat görebilirsin, reklamsız rahat rahat görebilirsin. Sadece videoları değil, kanalları da indirebilirsin.

Mesela seste çevirebiliyorsun. Türkçeden söylüyorsun, İngilizceye çeviriyor. İnşallah yeni özellikler koyacağım. Birazcık zorlandım tabi, sadece internetten arayarak yardım aldım.

Kişiden değil, internetten yardım aldım. Şimdide de bu programı 600 bin kişi falan kullanıyor. Tüm dünya. Asya, Avusturalya, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika Ben bağış bölümü koydum, Iban numarası koydum şimdiye kadar kimse bağış yapmadı. En önemli şey benim için insanların mutlu olması” şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.