Göster amcana ç.künü!

Göster amcana ç.künü!

Metroseksüel erkek denilen bunların heteroseksüel mi, homoseksül mi yoksa biseksüel mi olduklarını ayırt etmek artık neredeyse imkansız hale geldi.

İlkel toplumlarda erkek çocukların cinsel organlarını teşhir etmeleri teşvik edilir. Günümüz Anadolu toplumunda da bu çok olağandır. “Hadi oğlum göster amcana çükünü” lafını duymayan yok gibidir.

 

Yaşar Çabuklu, Bedenin Farklı Halleri adlı kitabında günümüz antropologlarının çıplaklığa alışmış yerli kabile üyelerinin ilk kez giyindiklerinde utandıklarını yazar.

 

Öte yandan, özellikle Arkaik Dönem eserlerinde çıplak erkek tasvirleri oldukça yaygındır. Bu dönemin çıplak tanrı heykelleri ya da röliyefleri tanrıların cinsel güçlerine ya da kahramanlıklarına işaret eder. Sporcularda ya da savaşçılarda çıplaklık bir nevi şeref payesi gibidir.

Yunan sanatında baş Tanrısı Zeus, Herakles ve Atlas gibi birçok mitolojik kahramanıncinsel organlarındaki bütün detayları apaçık tasvir edilmesine karşın,Aphrodite ya da Atena gibi tanrıça tasvirlerinde kadınların cinselliklerinin bir şekilde kapatıldığı gözlenir.

Antik Yunan heykel sanatında kadın çıplaklığına çoğunlukla yer verilmez. Erkek çıplaklığına karşın kadın figürlerinindrapeli giysilerle sarmalanarak gizlendiğine rastlanır.Erkek fantezi dünyası, kadından esirgediği estetik ve beğeniyi erkekten esirgemez ve bütün cömertliği ile sergiler.

Yunan vazolarında olgun erkekler ile tüyü bitmemiş genç oğlanların çırılçıplak ilişkilerini sergileyen tasvirler, erkek erkeğe “aşk ve tutku”nunvarlığına dair kanıtlar sunar.

Ancak Pagan dinlerden Semavi dinlere geçişle birlikte yüceltilen erkek çıplaklığı yerini utanca bırakır.

Hıristiyan dini şehvet duygusu uyandırdığı ve erkekleri kışkırttığı için kadının çıplaklığına karşı çıkar. Buna karşın kiliselerde İsa’nın çıplak fresklerine göz yumulur.

 

Orta Çağ Batı Avrupa’sında köylü kültüründe düşmana ya da hasmına çıplak kıç göstermenin yaygın bir adet olduğundan bahsedilir. Erkeklerin penislerini belirginleştiren elbiseler giymeleri ise asilzade bir durumdur. Tabir caizse aristokrat kesim erkeğin cinsel teşhirini doğal kabul ediyor ve onaylıyordu.

 

Hatta bazı bölgelerde 19. yüzyılda kur yapma ritüellerinde erkek teşhirciliği geleneğin bir parçasıdır. Erkeğin hoşlandığı kızın onayını aldıktan sonra erkekliğini ispatlamak için çükünü çıkarıp kızın elbisesinin üstüne işemesi ise komiğin ötesinde inanılacak gibi değildir.

 

Atatürk’ün dahi örnek aldığı, Aydınlanma Çağı filozoflarındın sayılan Jean Jackques Rousseau’nun bile gençken, kadınlara kendini çıplak olarak teşhir ettiği için yakalandığı gerçeği insanı şaşırtacak bir durumdur.

 

Ancak 19. Yüzyılda bu algı yavaş yavaş değişir. Erkek cinselliği giysilerle gizlenmeye başlarken, buna mukabil kadın bedenide cinsel bir obje olarak öne çıkarılır.

 

Cinselliğini teşhir eden erkeklere ise ruh hastası teşhisi konulmaya başlanır. Önceleri yüceltilen ve soylu bir davranış olarak gösterilen erkek çıplaklığı zamanla yerini utanca bırakır.

 

19. yüzyılda erkek çıplaklığına karşı baskılar gittikçe artar.

 

Pencere kenarlarında, damlarda, umumi yerlerde çırılçıplak soyunan ya da çocuklara ve kadınlara çüklerini gösteren erkeklere artık suçlu muamelesi yapılır.

 

Toplumdaki algı değiştikçe yasalar da buna göre düzenlenir. Daha önce üst sınıfa ait olan erkek teşhiri artık alt sınıfa ait olup yoksulluk, işsizlik ve düzensiz yaşamı olan kişilerle ilişkilendirilir.

 

Erkek teşhirciliğiyle ilgili yasalar aynı zamanda eşcinsel edimleri de yasaklar ve bunu yapanları çok ağır cezalar ile cezalandırır.

 

Tıp literatüründe teşhirci erkekler psikopat, sapkın ve iktidarsız kişiler olarak değerlendirilir.

 

Tıp uzmanlarına göre teşhirci sapkındır. Buna karşın tecavüzcü sapkın değildir. Çünkü normal cinsel birleşmeye yönelmiştir.

 

21. yüzyılda moda erkekler üzerinde yeniden baskın gelmeye başladı. Orta Çağ’daki gibi penisini ortaya çıkaran dar ve kısa pantolonlar moda oldu. Eskinin siyah, kahverengi ve lacivert renkteki pantolonlar yerini pembeye, sarıya ve cart yeşile bıraktı. Çorapsız giyilen ayakkabılar da modaya dahil edildi. Takım elbisenin altına beyaz çorap giymek ise artık alay konusu oldu.

 

Saçlar uzun ve röfleli. Arkadan bakıldığında kız mı erkek mi olduğu kolay kolay ayırt edilmeyecek şekilde ya topuz ya da arkadan bağlıdır. Kaşlar cımbızlı, tırnaklar manikürlüdür. Kıllı erkekler de tercih dışı. Güzellik merkezlerinde artık erkeklere de tüy giderici lazer epilasyon hizmetleri verilmeye başlandı.

 

Metroseksüel erkek denilen bunların heteroseksüel mi, homoseksül mi yoksa biseksüel mi olduklarını ayırt etmek artık neredeyse imkansız hale geldi.

 

Kadınlara tavsiyem lütfen iyi ayırt ediniz.

 

Rüzgar Kız

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.