Gözaltına alınan Alparslan Kuytul'dan FETÖ Taktikleri! İftirası elinde patladı  

Gözaltına alınan Alparslan Kuytul'dan FETÖ Taktikleri! İftirası elinde patladı  

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve çok sayıda kişi, pandemi tedbirlerini ihlal etmekten gözaltına alındı.

17 gün sürecek 'tam kapanma' tedbirleri, birtakım çevreler tarafından provokasyon malzemesine dönüştürülmeye devam ediyor.

Sosyal medyada dün servis edilen ve Gaziantep'te çekildiği öğrenilen bir video da camide 'itikaf'a girmek isteyen bir grubun camiden polis müdahalesiyle çıkartıldığı görüntülenmişti.

Servis edilen videoda yer alan görüntülerde Ramazan ayının son 10 gününü caminin içinde geçirmek isteyen bir gruba koronavirüs tedbirleri kapsamında polis tarafından müdahale ediliyor.

 

kapak-120734.jpg

 

KUYTUL'UN ÇAĞRISI ÜZERİNE GELMİŞLER

 

Sosyal medya üzerinden paylaşılarak müdahalesinden dolayı kolluk kuvvetlerine tepki gösterilen olayın gerçek yüzü ise bambaşka çıktı. İtikaf için camiye gelenlerin daha önce de 'suç örgütü kurma’ suçundan yargılandığı bilinen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" provakatif sözleri üzerine gelen kişiler olduğu belirlendi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan'da 'kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma' anlamına gelen 'itikaf'ı yapacaklarını dile getirip "Buyursunlar engel olsunlar" sözleri söyleyerek koronavirüs tedbirlerini provoke etti.

 

ekran-alintisi-059.JPG

 

Olaylarda 8 kişi gözaltına alınırken Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, bu kişilerin amaçlarının ibadet değil, provokasyon olduğu belirtilmişti.


 
BU KEZ DE ADANA'DA GERİLİM YAŞANDI

 

Gaziantep'te yaşanan olayın ardından bu kez de Adana'da eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindeki çok sayıda kişinin karıştığı bir olay yaşandı. Alparslan Kuytul ve çok sayıda kişi dün gece tam kapanma uygulanmasına rağmen sokağa çıktı. Bu nedenle polis ekipleri Kuytul ve beraberindekileri evlerine gitmesi konusunda uyardı.

 

GÖZALTINA ALINDILAR

 

Ancak uyarılara rağmen evlerine dönmeyip tam kapanmayı ihlal eden Kuytul ile çok sayıda kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

 

FETÖ TAKTİKLERİ ELİNDE PATLADI

 

Gözaltına alınan Alparslan Kuytul'un sosyal medya hesabından yapılan  paylaşımda Kuytul'un 14 yaşındaki oğlunun da gözaltına alındığı iddia edildi.

Ancak Kuytul'un 14 yaşındaki oğlunun gözaltına alındığı iftirası elinde patladı. Kuytul'un oğlunun kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.